Det europeiske Solheim Cup-laget er på plass i Denver, hvor de skal forsøke å skrive Solheim Cup-historie: De har aldri klart å forsvare en seier i turneringen, og de har aldri vunnet på amerikansk jord siden turneringen ble startet opp i 1990.

 

Suzann Pettersen spilte en avgjørende rolle da Europa slo USA på Killeen Castle for to år siden. Norsk Golf pratet med henne rett før hun satte kursen mot Colorado. Hun er glad for å ha kunnet forberede seg i rolige omgivelser hjemme i Orlando før sirkuset som kommer senere denne uken.

 

– Det blir en veldig hektisk uke. Jeg har fått lagt inn mye bra trening mens jeg har vært her, sier Tutta til Norsk Golf.

 

Bortebane krevende

 

Hun medgir at USA er favoritter også i år, men trives godt med underdog-stempelet. Europa stiller i år med hele seks nybegynnere, såkalte «rookies» på laget.

 

– Vi er et ungt og frisk lag, og har helt klar troen på seier igjen. De seks Solheim Cupene jeg har spilt har USA alltid vært favorittene, og det kan de få lov til å være. Det gjør at vi kan forberede oss i ro, og heller overraske når turneringen starter.

 

Tutta sier det er en helt annen opplevelse å spille foran amerikansk og europeisk publikum.

 

– Det er stor forskjell på hjemme- og bortebane. Følelsen av bortebane kan til tider være veldig krevende. Vår beste motivasjon er å gjøre publikum stille. Det betyr at vi leverer varene.

 

– Jeg tror de to første dagene blir veldig jevne. Men singelmatchene på søndagen er veldig åpne. Det er der det vil avgjøres, konkluderer Tutta.

 

Europas kaptein overrasket mange da hun valgte ut 17 år gamle Charley Hull som et av sine «captains pick» til turneringen. Tutta skryter av sin kaptein for at hun tør å gå etter magefølelsen.

 

– Jeg var ganske godt informert på forhånd over hva Liselotte tenkte. Jeg vet hun tenkte mye frem og tilbake, og var usikker på alderen. Men jeg synes det er dødskult at hun tør å gutse på, og jeg tror hun (Charley Hull journ. anm.) kan være et bra kort å ha. En eller annen gang må man gi de unge muligheten, og dette vil bli en fantastisk erfaring for henne.

 

Laura Davies har for første gang ikke kvalifisert seg til Solheim Cup. Dermed er Tutta og Catriona Matthew fra Skottland spillerne på laget med størst Solheim Cup-erfaring med seks mesterskap hver seg. Selv om de to er naturlige lederskikkelser for det unge laget, sier Tutta at hun ikke vil blande seg for mye inn i Hulls spill.

 

– Det er viktig at vi alle bare lar henne spille sitt eget spill og ikke involverer oss for mye. Det viktigste er å gi hennes støtte og være der for henne når hun trenger det.

 

Jobbet mye putting

 

Putting blir som alltid ekstremt viktig i matchformatet under Solheim Cup. Tutta har ligget i hardtrening etter British Open på St Andrews, hvor hun puttet seg bort den siste runden. Hun er godt fornøyd med arbeidet hun har lagt ned på greenene i forkant av ukens turnering.

 

– Jeg har tatt tak i en del rent teknisk, og har gjort et veldig godt stykke arbeid nå. Jeg føler jeg har lagt et bra grunnlag både for Solheim Cup og ikke minst resten av sesongen. Det har vært mye fokus på den delen av spillet mitt.

 

Men hun vet ikke om hun skal putte i blinde, slik hun har gjort ved flere anledninger tidligere i år.

 

– Jeg får se hva jeg ender opp med. Det er en følelse som kommer og går. Om jeg gjør det til uken er fortsatt litt oppe i luften.

 

– Hender det du bestemmer deg for å putte i blinde midt i en runde?

 

– Nei, jeg må ha forberedt meg på det i forkant. Det jeg planlegger å spille med er også det jeg trener på i forkant.

 

Solheim Cup vises i år på gratiskanalen Eurosport. Se sendetidene her

 

 

Lagene

 

 

Europa

 

 

Liselotte Neuman (kaptein)

 

Annika Sörenstam (visekaptein)

 

Carin Koch (visekaptein)

 

Suzann Petteren

 

Catriona Matthew

 

Carlota Ciganda

 

Caroline Masson

 

Beatriz Recari

 

Anna Nordqvist

 

Karine Icher

 

Azahara Munoz

 

Caroline Hedwall

 

Jodi Ewart Shadoff

 

Guilia Sergas

 

Charley Hull

 

 

USA

 

 

Meg Mallon (kaptein)

 

Dottie Pepper (visekaptein)

 

Laura Diaz (visekaptein)

 

Stacy Lewis

 

Paula Creamer

 

Cristie Kerr

 

Angela Stanford

 

Brittany Lincicome

 

Lexi Thompson

 

Jessica Korda

 

Brittany Lang

 

Lizette Salas

 

Morgan Pressel

 

Gerina Piller

 

Michelle Wie