Tutta-kollaps i innspurten

Suzann Pettersen kjempet om seier, men sprakk med fire over på sine fire siste hull i CN Canadian Women's Open. Stjerneskuddet Lydia Ko forsvarte fjorårsseieren.

Tutta startet søndagen på delt andreplass sammen med 16 år gamle Lydia Ko, ett slag bak Sveriges Solheim Cup-helt Caroline Hedwall på toppen av leaderboardet. Da dagen var omme var imidlertid åtte slag bak toppen.

Pettersen fikk ikke noen god start på dagen med bogey allerede på åpningshullet, men fikk stabilisert spillet raskt med tre strake par. Med tre birdies på rappen fra det 5. til det 7. ble seiershåpet tent igjen, men de birdiene skulle også bli hennes siste for dagen.Samtidig som Tutta gjorde seks nye par, lanserte Lydia Ko en imponerende sluttspurt i toppen og dro i fra resten av feltet. Da Tutta gjorde en dobbelbogey på det 14. par 5-hullet var hun i praksis ute av det. Med to nye bogeys på de tre siste hullene signerte hun til slutt for +2 for dagen og -7 totalt. Dermed måtte hun ta til takke med en skuffende 7. plass.

Lydia Ko ble tidenes yngste vinner på LPGA-touren da hun vant turneringen som 15-åring for ett år siden. Takket være hele syv birdies og bare en bogey på sisterunden forsvarte hun trofeet med stil. Hun vant til slutt med fem slag på Karine Icher fra Frankrike.

– Jeg er ganske overrasket, men jeg spilte mye god golf der ute. Det er jeg veldig fornøyd med. Målet mitt i dag var å gå fem under og fokusere på mitt eget spill. Om noen klarte å gå bedre er det ikke noe jeg kan gjøre med det, sa Ko til lpga.com etter seieren.

Tuttas syvendeplass var hennes niende topp-10 for sesongen, og tok hennes inntjening i år til over en million dollar. Dette er syvende år på rad Tutta runder en million dollar på pengelisten.

Neste turnering, Safeway Classic slår i gang torsdag i Oregon. Tutta vant turneringen i 2011. Turneringen blir «generalprøve» før årets femte og siste majorturnering, The Evian Championship i Frankrike. Dette er første gang turneringen regnes som en major.

Runde 3

Trioen Hedwall, Pettersen og Lincicome som startet 10.25 i lørdagens runde, storspilte på henholdsvis 64, 65 og 66 slag og bykset oppover leaderboardet.

Caroline Hedwall går ut i lederball med ett slags ledelse på tittelforsvarer Suzann Pettersen og ungjenta Lydia Ko som ligger på delt andreplass.

Hedwall som var den første jenta som har gått 5-0 i Solheim Cup-historien fosser bare videre, og med gårsdagens 64-runde tangerte hun banerekorden på Royal Mayfair Golf Club.

– Jeg var litt trett mandag, tirsdag og onsdag, men da turneringen startet så følte jeg at Solheim Cup-uken ga meg masse energi og selvtillit, så tretheten forsvant, sa Caroline Hedwall etter runden. Den svenske 24-åringen jager nå sin første LPGA-seier.

Caroline  fikk også mye inspirasjon fra Suzann og Brittany.  – Vi spilte så jevnt og satte masse putter, så det var kjempegøy, forstatte hun.
Inspirasjonen var åpenbart gjensidig, for Tutta gikk fem under og Brittany Lincicome fire under og delt 4. plass.

– Vi var veldig komfortable i ballen. det er fint å spille med aggressive spillere som stadig fortsetter å angripe, særlig mot slutten nå man kan begynne å bli litt sliten, sa Suzann som gleder seg til dagens jakt på førsteplassen.

Inbee Park som ledet i går, gikke på en smell. En 74-runde gjorde at hun deiset ned til en 15. plass.

Pettersen, Hedwall og Ko slår ut 10.55 lokal tid.

Runde 2:

Med fire birdies og en bogey leverte Suzann Pettersen en 67-runde i Canada, men hun ligger fortsatt fire slag bak teten på en 12. plass.

Og teten: Den utgjøres av verdensener Inbee Park og amerikanske Christie Kerr som i går gikk på henholdsvis 65 og 66 slag.
Det er mye solid golfspill i Canadian Open og  mange som jager bak. Franske Karine Icher og Angela Stanford, USA ligger bare ett slag bak.

Veteranen Laura Davies har også meldt seg på i tetstriden, bare to slag bak, sammen Paula Creamer og ungjenta Lydia Ko.
Tutta slår ut kl 10.25 lokal tid lørdag sammen med Solheim-kompis Caroline Hedwall og Britanny Lincicome som var på USAs Solheim-lag.

Cut gikk på +2.

Runde 1

Lydia Ko ble tidenes yngste LPGA Tour-vinner da hun vant CN Canadian Women’s Open i 2011. Nå leder hun turneringen igjen. Tutta jager fire slag bak.

Det ble ikke mange hviledagene etter Solheim Cup-festen for Suzann Pettersen før det bar over til ny turnering. Torsdag gikk startskuddet for CN Canadian Women’s Open på Royal Mayfair Golf Club  i Canada, en turnering hun vant i 2009.

Den seieren markerte starten på en nesten to år lang seierstørke, men siden 2011 har hun vært tilbake i vinnersirkelen igjen hele syv ganger.

Så langt denne sesongen har Tutta spilt inn 976 145 dollar, eller 5,78 millioner kroner. Med en god plassering denne uken vil hun dermed runde en million innspilte dollar for syvende år på rad.

Det er dog fortsatt et stykke opp til hennes mest innbringende sesong i 2007. Fem LPGA-seiere, inkludert karrierens fortsatt eneste major var verdt hele 1 802 400 dollar.

Etter første runde i Canada har Tutta plassert seg på en delt 20. plass, takket være en runde på 69 slag (-1). Med tre birdies, to bogeys og resten par har hun bare fire slag opp til lederne Angela Stanford, Christel Boeljon og den 16 år gamle kometen Lydia Ko.

Ko er også regjerende mester i turneringen. Da hun vant turneringen som 15-åring i fjor, ble hun også tidenes yngste vinner på LPGA-touren.

Marita Engzelius stod påmeldt som sjette reserve til ukens turnering, men fikk dessverre ikke en plass i feltet i tide til turneringsstart.