Det har stormet rundt Turnberry-eier Donald Trump etter hans kontroversielle uttalelser i forbindelse med lanseringen av hans presidentkandidatur for republikanerne 16. juni. LPGA var raskt ute med å ta avstand fra Trumps kommentarer. I ettertid har LPGA-sjef Mike Whan sagt at han hadde foretrukket om ikke British Open ble spilt på Trump-eide Turnberry.

Les også: Trump nevner Tutta i krangel med LPGA 

«The Donald» er ventet å ankomme Turnberry i løpet av uken. Tutta, som har vært i Skottland i en og en halv uke, sier til Norsk Golf at hun ikke har merket noe til støyen mens hun har vært i Skottland. Hun ønsker ikke å uttale seg om Trumps kontroversielle uttalelser.

Det eneste jeg bryr meg om er at han er en fantastisk golfsupporter, og har gjort veldig mye bra for damegolf og LPGA Tour

Suzann Pettersen

– Det eneste jeg bryr meg om er at han er en fantastisk golfsupporter, og har gjort veldig mye bra for damegolf og LPGA Tour. Damegolfen har mye å takke Trump for. Jeg har blitt ganske godt kjent med ham, og han følger ivrig med, sier Tutta.

Full av selvtillit

Selv om det ikke holdt hele veien inn til seier for Tutta i helgens generalprøve i Ladies Scottish Open på Dundonald Links, var spillet hun viste mer enn godt nok til at hun er proppfull av selvtillit dagen før hun pegger på Trump Turnberry.

– Alt gikk som planlagt. Jeg dro til Skottland for å vinne, og hadde alle muligheter til å gjøre det. Jeg spilte veldig bra. Jeg fikk forberedt meg på mange av slagene jeg trenger på Turnberry. Det tar to-tre dager å vende seg til å spille linksgolf, både med tanke på lengder, vind og hvor mye hardere bakken er her enn i USA. Formen føles bra, sier Tutta til Norsk Golf om forberedelsene.

Hun sier ukens turnering blir en helt annen test enn Dundonald Links.

– LPGA har satt opp Turnberry mye lengre enn Ladies European Tour gjorde forrige uke. Banen har vært veldig tøff i innspillsrundene, og vinden har blåst motsatt av hva den pleier. Det er ikke mange «hvilehull» her. Alle hull har sine utfordringer, forklarer Tutta.

Hun står med en andreplass og en fjerdeplass i sine to siste British Open-opptredener – hennes to beste plasseringer i turneringen.

Mye tyder med andre ord på at hun har knekt linksgolfkoden. Eller?

– Det er vanskelig å si, det er alltid forskjell fra bane til bane. Men jeg er mer komfortabel med linksgolf nå. Værmessig tar jeg det jeg får denne uken, men det gjør meg ingenting om det blir tøft.

– Og det skal ikke veldig mye vær til før det blir tøft her ute, avslutter Tutta.