Av Erik Pettersen:

Suzann Pettersen gikk tre under par på søndag og landet på tredjeplass under Kraft Nabisco Championship, som er en av kvinnegolfens major-turneringer. Tredjeplassen på -9 deler hun med svenske Caroline Hedwall og de kan heve hver sin sjekk på nesten 700.000 kroner i premiepenger.

 

Oslojenta, som feiret 32-årsdagen sin med en superrunde på lørdag, har vært stabil hele uken. Hun har unngått de aller fleste bunkerne og på søndag traff hun 12 av 14 fairwayer. Slik unngår man bogeys. 

 

Tidligere verdensener Inbee  Park var i det umulige hjørnet denne uken på Mission Hills i California. Sør-koreaneren vant turneringen på -15 med fire slag ned til landskvinnen So Yeon Ryu. 

 

Neste turnering på LPGA-touren er LPGA Lotte Championship på Hawaii, som starter 17. april.

 

————————————————————

 

3. runde

Av Erik Pettersen:

Suzann Pettersen er tilbake i toppen av Kraft Nabisco Championship på Mission Hills Country Club i California. Etter nedturen på fredag måtte hun hente frem sitt beste spill for å være i posisjon før sisterunden i natt. Det gjorde hun. En 68-runde betyr at det  nå er det kun tre slag opp til Lizette Salas, som innehar 2.plassen og seks slag opp til den sør koreanske lederen Inbee Park (-12 totalt).
 
Lørdagens runde ble en tålmodighetsprøve med mye stang ut og putter som stoppet ved hullkanten. Tutta beholdt roen og avsluttet med stil. Birdie på de fire siste hullene bedret sjansene hennes betraktelig. Avslutningen kunne likevel vært enda bedre, mener den norske stjernen. 
 
 
– Jeg spilte utrolig bra i dag og burde hatt seks strake birdes på vei inn. Bogeyen på hull 8 var en unødvendig tre putt. Jeg har gode muligheter for morgendagen.
 
 
Søndag er bursdagen til Suzann, det er ingen tvil om hva som står øverst på ønskelisten til 32-åringen.
 
 
– Jeg er i posisjon til å gi meg selv den beste bursdagsgaven noensinne. For noen år siden kjøpte jeg meg en bil, og det hadde vært herlig å få litt metall mellom hendene, sier Pettersen og sikter til pokalen som går til vinneren av årets første major. Pettersen har tre andreplasser og ingen seire fra før av i denne turneringen. 
 
 
Med seks slag opp til Inbee Park, må hun gå langt under par for å ha en sjanse til å feire bursdagen sin øverst på leaderboardet.
– Hvis jeg kan slå dobbelt så mange slag om alderen min i morgen, så er jeg fornøyd, konstaterer hun på sin Twitterkonto.
 
————————————————————
 

2.runde

 

 

Suzann Pettersen hadde en dårlig dag på jobben. Fullstendig birdietørke, hun var på +4 etter 17 hull og på vei ut av tetstriden. Så kom det heldigvis en herlig birdie på #18. Det betyr -1 totalt og seks slag bak Park. Ingen umulighet, men det er mange svært gode spillere foran henne på listen. Vi håper den birdien på #18 inspirerte henne til å angripe og spille tøft i helgen.

 

Inbee Park, den lille damen med det rolige tempoet, spilte en solid runde. Hun var på vei til å få et solid overtak på feltet, men flyten forsvant med en bogey på #14. De første 13 hullene gikk unna på -6, utrolig imponerende på denne banen med vind og tykk rough.

 

I skrivende stund er 2.runden ikke ferdigspilt. Den svenske Solheim Cup stjernen Caroline Hedwall har kanskje noe stort på gang. Det kom nettopp en bogey på hennes fjortende hull for dagen, men hun ligger på -5 og må regnes med i helgen. Hun har lengden og hun er tøff. Italienske Giulia Sergas er en utfordrer ingen så for seg. -2 i går, -3 etter 16 hull i dag. Italiensk seier hadde vært en enorm bombe.

 

De amerikanske jentene slet i går men viste seg fram i dag. Paula Creamer spilte seg opp til T13 med -2 etter dagens runde på -4. Michelle Wie, med sin nye puttestil, er på -3 etter 16 hull og -3 totalt. Hun kommer garantert til å utfordre lederne i helgen. Best av alle amerikanere er Lizette Salas. Kun ett slag bak Inbee Park etter -4 i dag. 

 

———————————————————————————————————————-

 

1.runde

Suzann Pettersen i føring i majorturnering. Det blir ikke så mye bedre enn det. Scoren på dagens runde var prikkfri. Fire ganger birdie og ingen tapte slag betyr at hun er i delt ledelse. Spillepartner Na Yeon Choi gikk også på -4 og Jodi Ewart er i skrivende stund på -4 med 2 hull igjen. 

 

Forholdene var litt enklere tidlig på dagen. Vinden tok seg litt opp og de harde, raske greenene ble vanskelige. Med 13 på stimpen ruller det godt. Heldigvis kom aldri den sterke vinden de hadde varslet. Vi håper den holder seg unna også fredag ettermiddag.