På fredag var Suzann Pettersen gjest på TV2-showet Senkveld med Helene og Stian. Der snakket hun om nyfødte Herman og ambisjonene for golfkarrieren.

– Det går veldig, veldig fint. Herman har vært veldig snill. Jeg tør nesten ikke si det høyt i fare for at det skal bli mer krevende netter, men han har vært fantastisk grei og snill. Lungene har litt kapasitet, men ikke så veldig mye ennå, sier «Tutta», i intervjuet med Helene Olafsen og Stian Blipp.

Det er åtte uker siden Pettersen og Christian Ringvold ble foreldre til Herman Alexander.

– Jeg gikk inn i det uten forventninger, for jeg hadde hørt så mangt. Men da jeg kom inn på fødestuen følte jeg meg veldig rolig. Det er rart at man har båret frem et lite vesen, som man har uendelig kjærlighet til.

– Jeg er vant til å sove ti timer om natten, men det er utrolig hvor mye man greier selv med lite søvn. Det hadde jeg aldri trodd kom til å si.

Suzann Pettersen og Christian Ringvold fra bryllupet i Holmenkollen. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Utålmodig

«Tutta» debuterte på LPGA-touren i 2003, der hun har spilt inn mer enn 14 millioner dollar. 

– Jeg er veldig utålmodig av person, men jeg er veldig tålmodig når det kommer til visse ting. Det har jeg i forhold til idretten og det har jeg også til Herman. Prioriteten er annerledes, det er ikke meg selv i sentrum lenger, og det er egentlig ganske deilig etter å ha vært på en egostyrt i tjue år, sier hun på spørsmål fra Olafsen og Blipp.

Det er vel en grunn til at jeg har fått mine bøter opp gjennom årene

37-åringen er kjent for et heftig temperament, og innrømmer at det har fått konsekvenser.

– Det er vel en grunn til at jeg har fått mine bøter opp gjennom årene, for heftig munnbruk. Irritasjonen over egne feil, og iveren etter å være perfekt; man blir gal. Det føles jo utrolig deilig når man får det ut.

– Hvis man har lyst til å bruke verbale ord og uttrykk når man er på amerikansk tv, så i hvert fall bann på norsk, ikke engelsk. Det har jeg i hvert fall lært.

OL

Fødselen har ført til spekulasjoner om hun kommer til å fortsette golfsatsingen eller om hun skal være mor «på heltid».

– Jeg har alltid sagt at jeg skal fortsette, men etter å ha gått i svangerskap nesten et helt år, og ikke hatt kontroll på min egen kropp, så kom jeg inn til faderen da han satt og så på tv, og da kunne jeg ikke fatte at han gadd å kikke på en så kjip og kjedelig idrett, sier hun til latter fra TV2-publikummet.

Det er snart ett år siden Tutta stilte til start i en LPGA-turnering. I midten av november i 2017 endte hun på 11. plass i CME Group Tour Championship.

Jeg fikk veldig
revansjelyst etter
OL i Rio

– Nå etter fødselen merker jeg at suget begynner å komme litt tilbake igjen, men jeg har en kjempejobb å gjøre. Jeg ønsker ikke å komme tilbake å bare være en del av noe; jeg vil være enda bedre. Men jeg vet at det krever et enormt arbeid.

Til NRK har hun tidligere uttalt at hun skulle satse frem til OL i Tokyo, i 2020, men at «så er det slutt».

– Jeg fikk veldig revansjelyst etter OL i Rio. Jeg fikk ikke medalje der. Da sa jeg til meg selv at OL i Tokyo i 2020 skal jeg ha med meg, og være med og kjempe om medalje der.

Suzann Pettersen endte på 10. plass i OL i Rio i 2016. (Foto: Getty Images)

Konkurranseinstinkt

2018-sesongen går mot slutten, uten at Pettersen har deltatt i en eneste turnering. At hun har gått glipp av en hel sesong betyr likevel ikke at hun har mistet troen på at hun kan vinne igjen.

– Jeg har ikke noen tidsfrist, men det hadde vært morsomt å være med fra start av neste sesong. Jeg har begynt å trene igjen, og har god tid til å forberede meg.

– Ettersom Herman kom tre uker for tidlig, så tenker jeg som det konkurransemennesket jeg er, at jeg er tre uker i pluss, sier hun til Senkveld-programlederne.