Det lå an til å bli en meget spennende avslutning på ukens LPGA Tour-turnering i Mexico med Suzann Pettersen i lederballen, men dessverre måtte hun fire over par på avslutningsrunden søndag.

Suzann startet dagen tre bak Catriona Matthew, og endte til slutt syv slag bak skotten som vant turneringen. Ingen var i nærheten av å true Matthew, som avsluttet med en runde på en under par. Den ga henne en fire slags seier på fjorårsvinner I.K. Kim.

Tuttas scorekort søndag bestod av fire bogeys og resten par. Etter 13 spilte hull var hun en over for runden, men med tre bogeys fra det 14. til det 17. hullet falt hun fra fjerde til syvendeplass.

Dette var Tuttas tiende topp ti-plassering på 19 LPGA Tour-starter denne sesongen. Denne uken runder hun av det som har vært den mest stabile sesongen i hennes karriere, når årets siste LPGA-turnering CME Group Titleholders går av stabelen i Orlando, Florida.

 

Runde 3

Suzann Pettersen ligger på andreplass, tre slag bak Catriona Matthews før avslutningsrunden av Lorena Ochoa Invitational.

Tutta har et meget godt utgangspunkt for å kunne ta sin tredje LPGA Tour-seier for sesongen i Guadalajara i Mexico søndag. Den norske jenta startet tredjerunden ett slag bak Juli Inkster og Anna Nordqvist, men etter at de to noterte seg for runder på 75 og 73 slag er det nå kun Catriona Matthew Suzann har over seg på leaderboardet.

Pettersen gikk på 71 (-1) slag lørdag. Den relativt begivenhetsløse runden bestod av to birdies og en bogey, og hun er nå åtte under totalt. Dermed er det duket for lederball sammen med Matthews som er 11 under par, samt sør-koreaneren I.K. Kim som vant fjorårets utgave av turneringen.  

På et tidspunkt var Tutta bak fem bak Matthew, og selv om hun nok ville sett at marginen var enda mindre var hun greit fornøyd.

– Jeg skulle ønske jeg var nærmere, men på en annen side var jeg fem slag bak. Takket være en sterk avslutning er det nå bare tre. Det var akkurat nok vind til at jeg slet med å ligge innspillene mine nærme. Jeg gjorde noen veldig gode par på de siste ni, nærspillet mitt var veldig skjerpet. Det var en grei dag, deilig å avslutte med birdie, sa Suzann til LPGA.com etter runden. 

På spørsmål om spillestrategien kommer til å endres når hun jager Matthew i morgen, svarte Tutta: 

– Nei, jeg tror ikke det. Det viktigste på denne banen er å treffe fairways. Da vil du få mange muligheter til å legge deg nærme. Banen er vanskelig, men gode slag blir belønnet. Så det er bare å spille bra, så kommer birdiene. Jeg må bare forsøke å få en god start, og så ta det derfra, konkluderer hun.

Tutta tar fatt på de siste 18 hullene kl. 18.11 norsk tid søndag. Vi ønsker henne lykke til!

 

Runde 2

 

Tutta leverte nok en god runde I Guadalajara, Mexico fredag med 70 slag (-2), og er nå syv under par etter to runder. I motsetning til Juli Inkster klarte hun dog ikke å bevare ledelsen fra første runde, som nå har fått selskap i toppen av svenske Anna Nordqvist.

Bak de to deler Suzann nå tredjeplassen sammen med Catriona Matthew og Meena Lee, kun ett slag bak.

– Fulgte opp med tre birdies og dag og gikk til slutt på 70. Fornøyd med avslutningen min, og er i en god posisjon før helgen, skrev Tutta på sin hjemmeside etter runden.

I motsetning til torsdag hvor hun hadde fem birdies på de første ni, hadde hun en treg start på andrerunden. Den åpnet med ni strake par. Deretter på det tiende skulle dagens første birdie komme, før ytterlige fire strake par ble etterfulgt av en bogey. Heldigvis reddet hun en respektabel score med birdies på de to avsluttende hullene.

Verdensener Yani Tseng åpnet svakt med +4 og 34. plass torsdag, men begynner nå å kryoe oppover listen. Med en 69-runde er hun nå oppe på 18. plas, en over totalt og ni bak ledende Inkster. Og er det noen som kan klare å spise opp en slik margin i løpet av helgen er det nettopp Yani.

 

Runde 1

Suzann Pettersen kunne ikke bedt om noen bedre start på Lorena Ochoa Invitational.

Oslo-jenta åpnet med en 67-runde på Guadalajara Country Club i Mexixo, og deler dermed ledelsen med Juli Inkster, som i september var Rosie Jones´ visekaptein i Solheim Cup. De to leder med ett slag på sør-koreanske Meena Lee, mens skotske Catriona Matthew følger ytterlige ett slag etter på fjerdeplass. Svenske Maria Hjorth og Sophie Gustafsson deler femteplassen sammen med Paula Creamer, Cristie Kerr, Michelle Wie og Se Ri Pak.- Det er herlig å være tilbake på banen. Det føltes bra der ute i dag. Spilte aggresivt og gikk på 67. I morgen slår jeg ut 12:16 (lokal tid) med Juli og Meena. Jeg kan ikke vente på å begynne igjen!!!, skrev Tutta på bloggen sin etter runden.

– Har du noen tips?

Sist turnering Tutta spilte var Sunrise LPGA Taiwan Championship 20.- 23. oktober, hvor hun til slutt delte 13. plassen. Den siste tiden har Tutta tilbrakt hjemme i Norge, og det er tydelig at pausen har hjulpet. Torsdag ble det solide seks birdies og kun en bogey på runden. Suzann var nære på å vinne fjorårets utgave av turneringen. Da endte hun til slutt på andreplass, to slag bak I.K. Kim som avsluttet med en forrykende runde på -8. Forhåpentligvis klarer Suzann å gå hele veien denne gang. 

– Jeg vet ikke, kan ikke du fortelle meg? Har du noen tips?, svarte Tutta med et smil da lpga.com spurte om hva som skal til for at hun i år skal gå løpet ut.

– Alt handler om å gi seg selv gode posisjoner på leaderboardet. Klarer du det regelmessig vil du vinne turneringer, konkluderer hun.

Skjerpes av Yani

En seier for Tutta i Mexico vil bety hennes tredje individuelle LPGA Tour-seier for sesongen, og fjerde på verdensbasis. Og selv om sesongen kanskje har vært Tuttas beste i hennes karriere, er det likevel Yani Tseng som er målestokken.

– Det har vært et veldig bra år. Man kan aldri klage når man vinner. En seier er herlig, to er fantastisk. Det får nesten min sesong til å se gjennomsnittlig ut når Yani har vunnet syv-åtte ganger på LPGA. Hun får oss alle til å jobbe hardere. På denne tiden av året er det lett å sette seg ned og begynne å reflektere over hvordan sesongen har vært, men når det fortsatt er noen turneringer igjen er det viktig å holde seg fokusert. Det er først etterpå evalueringen kan begynne. Jeg gleder meg til en pause nå, men jeg er klar for å avslutte sterkt denne uka, og forhåpentligvis neste uke også, forklarer Suzann.

Tseng hadde forøvrig en skuffende start på turneringen. Med +4 ligger hun på 34. plass, nest sist på leaderboardet.

Etter ukas konkurranse gjenstår kun CME Group Titleholders i Florida på LPGA Tours offisielle program.