Bertrand Larsen, som også jobber med skikongen Petter Northug, innledet samarbeidet med Suzann Pettersen i august i fjor. 

 

Tutta hadde på det tidspunktet levert ustabile resultater i flere måneder, og gått gjennom hele sesongen uten en seier. I oktober skulle det endelig løsne med to seiere på rad i Asia. Denne sesongen har hun klart å holde trykket oppe, og med to seiere allerede i år nærmer hun seg toppen av verdensrankingen. 

 

Med turneringsfri på LPGA, er Tutta i disse dager hjemme i Norge. Når Norsk Golf spør henne om hva som har gjort at det har løsnet de siste månedene svarer hun:

 

– Jeg tror mye av det ligger i at jeg tør å tenke nytt, og tør å være litt rå. Det var ikke snakk om å finne opp kruttet på nytt. Det som tiltalte meg med Erik var hans egne erfaringer fra det han har drevet med tidligere. Han får golf til å virke som en «piece of cake». Han er ikke bare en mentaltrener, men en inspirasjon og motivator i det daglige som pusher meg til å tørre og være best.

 

Les også: Tutta utvider stjernegalleriet på Bogstad

 

– Ser man på resultatene kan man ikke si noe annet enn at jeg har blitt bedre. Men jeg føler at jeg har mer stang inn nå sammenlignet med stang ut i fjor. Det kan skyldes mye rart. Det er et sammensatt spil. Jeg føler at jeg var flink til å være ærlig nok med meg selv i fjor til å finne ut hvor skoen trykket. Jeg måtte våge å være litt ny i tenkingen.

 

Tutta og Bertrand Larsen holder kontakt nesten daglig, enten på telefon, Skype eller SMS. Han skal i tillegg være med Tutta på tour syv uker i året. 

 

Les også: Tutta oppretter management-selskap

 

Bertrand Larsen er ikke det eneste nye tilskuddet i Tuttas støtteapparat. Hun brøt i februar med sin daværende manager og barndomsvenn Kevin Skabo for å etablere et eget management. Nå har Geir-Olav Killingstad overtatt som Tuttas høyre hånd.

 

– Hvorfor alle endringene?

 

-Det skar seg (med Skabo journ. anm.) av ulike grunner. Det var kjipt det, men når jeg ser tilbake i etterkant har jeg lært utrolig mye. Jeg er veldig happy med hvordan ting ser ut nå. Jeg har fått på plass en ressurs som kan drifte hele butikken. Jeg føler at det er riktig av meg å gjøre det jeg gjør nå, og det er utrolig hyggelig å få hjelp av de som står meg nærme. Broren min er involvert, og pappa er involvert. Det har virkelig blitt en familiebutikk, sier Tutta og ler.

 

Selv om Tutta bare nå er 1,88 rankingpoeng bak Inbee Park på verdensenertronen, er det majorene som er hovedmålet for 32-åringen fra Oslo. Hun forteller til Norsk Golf at alle turneringene i starten av sesongen ble spilt med årets første major, Kraft Nabisco Championship i bakhodet. Der ble det til slutt tredjeplass. Tutta føler seg nå nærme karrierens andre majortriumf.

 

– Rankingen tenker jeg ikke så mye på. Som Tiger sier så bra: «Winning takes care of everything». Fortsetter jeg å vinne turneringer vil det betale seg. Spillet mitt på Kraft var noe av det bedre på flere år. Jeg hadde én dårlig runde på green som ødela, ellers var jeg akkurat der jeg skulle være. Siden da har jeg klart å holde trykket oppe, og det er jo nå størsteparten av sesongen starter. Alt jeg gjør nå er med den neste majoren, LPGA Championship i sikte. 

 

Men det er US Open i New York i slutten av juni hvor Tutta føler seiersmulighetene er størst.

 

– Det er nok den jeg er mest keen på å vinne. Den turneringen passer meg best. Det er den tøffeste å vinne, både selve banen og mentalt. Det er stort sett de beste spillerne som vinner US Open.

 

Les også: Tuttas nye manager vil satse i Asia

 

– Men du må føle deg nærme toppen, nå som Yani Tseng ikke dominerer lenger?

 

– Det med Yani viser bare hvor ømfintelig denne sporten er og hvor raskt det kan snu seg i toppen. Hun var soleklar ener, og mange trodde man ikke skulle klare å ta henne igjen på mange år. Hun så ut som en maskin på måten hun spilte på. Det er skremmende å se hvor stor fallhøyden er.

 

– Det er bare en lærepenge for oss andre, og det holder oss skjerpet.