9. februar går startskuddet for den nye LPGA-sesongen, når ISPS Handa Women’s Australian Open slår i gang. Suzann Pettersen er nå hjemme i Oslo på juleferie, hennes første ferie for året. Når hun setter kursen for USA igjen på nyåret er hun ikke lenger den eneste norske på LPGA-touren.

 

Les også: Engzelius klar for LPGA-touren!

 

Takket være 24. plassen i Q-School-finalen for snart to uker siden, blir det rundt ti turneringer i det gode selskap for Marita Engzelius i 2013. Engzelius, som også er et produkt fra Oslo Golfklubbs junioravdeling, har vunnet Tuttas egen turnering, Suzann Junior Challenge flere ganger som junior. Det synes 31-åringen er gøy.

 

– Det er jo kult å se at turneringen funker som den skal! Men hun har jo vært fire år på college, hvor jeg er sikker på at hun har modnet veldig. Jeg synes det er veldig kult at hun kommer fra Oslo Golfklubb, og hun er en veldig søt jente. Jeg vet at Frode (Scheie journ. anm.) hadde veldig stor tro på henne, så det er kult å se. Hun jobber hardt, og er veldig treningsvillig. Jeg synes det er kult at hun spilte såpass bra første gang hun fikk muligheten, sier Tutta til Norsk Golf.

 

– Har du noen råd til Marita før hennes første sesong som proff?

 

– Hun er sikkert smartere enn meg som nettopp har gått fire og et halv år på college, fleiper Tutta.

 

– Da jeg var ny på touren hadde jeg mange svensker jeg kunne spille ball med og bruke som bibliotek. Det må hun gjerne gjøre med meg også, det er bare veldig hyggelig. 

 

Tutta sier Engzelius vil få stor glede av sine år som Tulsa-student.

 

– Det ser ut til at hun får spilt rundt ti turneringer neste år, og om hun spiller bra får hun være med for fullt. Jeg er veldig glad på hennes vegne, og hun er jo vant til å være i USA nå som hun er ferdig å studere. Hun vet jo mer eller mindre hva hun har å gå til, avslutter Tutta til Norsk Golf.