På Solheim Cup i Iowa: Arne Hole

– Ja, Annika (kaptein Sörenstam) har sagt at jeg får lære av jobben som visekaptein, sånn at jeg også kan være kaptein en gang. Men det er bittert ikke å få spille. Antagelig mitt bitreste forfall noen gang, for Solheim har betydd så mye for meg – og jeg elsker å være på lag med de andre jentene, sier 36-åringen til Norsk Golf, som følger turneringen «ringside» på Des Moines Golf & Country Club i Iowa.

– Skaden kom på en løpetur lørdag?

Kanskje slipper det allerede denne helgen. Jeg er i alle fall hundre prosent sikker på at jeg blir klar til Evian

Suzann Pettersen

– Nei, jeg løp ikke en gang. Jeg var bare ute og gikk da det kom. Jeg ble liggende rett ut i ti timer. Lørdag kveld måtte jeg ringe Annika og forberede henne på at jeg kanskje ikke kunne spille, men hun ville at jeg skulle komme over. Nå får jeg prøve å bidra fra sidelinjen. Det gikk rolig for seg i dag (torsdag), men kanskje de må skru av internkommunikasjonen når turneringen er i gang, og jeg begynner å sende meldinger, sier Tutta og skratter.

– Er det samme skade som har plaget deg tidligere?

– Ja, det er det samme som kommer igjen.

– Erfaringsmessig, hvor lang tid tar det før du er tilbake?

– Det er helt umulig å si. Kanskje slipper det allerede denne helgen. Jeg er i alle fall hundre prosent sikker på at jeg blir klar til Evian (majorturneringen Evian Championship fra 14. til 17. september), men jeg skulle gjerne ha spilt noen turneringen før det også.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tutta ble bare plakathelt etter at ryggen stoppet henne fra Solheim Cup-deltaelse nummer ni. Men den niende blir trening som fremtidig Solheim Cup-kaptein. (Foto: Arne Hole/Norsk Golf)

– USAs kaptein Juli Inkster ba tidligere i uken om at det amerikanske publikumet måtte pipe på deg. Har du gruet deg?

– Hun sa også at jeg har brede nok skuldre til å tåle det som måtte komme. Jeg har tenkt litt på det, men ikke mye. Det var mest en «gag» som nå er over, sier Tutta, som fikk manges vrede mot seg på tyske Sankt Leon-Rot i 2015.

Ingen må tro at dette er kjørt på forhånd

Suzann Pettersen

Amerikanske Alison Lee plukket opp ballen i den tro at hun hadde fått putten, men det motsatte Tutta seg. Det hadde ikke vært hennes hensikt å gi den bort. Dermed poeng til Europa. Så ble det et rabalder som nesten krevde hørselvern. Det endte med at Tutta beklaget – etter påtrykk fra folk i systemet.

– Det gikk helt greit å komme tilbake og spille i USA etter det. Amerikanerne er rause folk, men det hadde kanskje kommet noe her, siden det er Solheim? sier Oslo-jenta og smiler. Hun er ikke av typen som ligger søvnløs på grunn av sånne bagateller.

Ryggen er verre.

– USA har et bedre lag enn Europa på papiret og har i tillegg hjemmebane – i tillegg til at du som Europas mest meritterte spiller er ute?

– Ja, men vi har fått inn Catriona (Matthew) som er like rutinert. Ingen må tro at dette er kjørt på forhånd, sier Suzann Pettersen.

Men selv skal hun kjøre – for første gang i Solheim Cup.

Det er kapteinen og visekapteinens privilegium at de har lov til å kjøre golfbil.