Tutta avsluttet Walmart NW Arkansas Championship med en sterk runde på fire under par (67), og klatret med det fra 18. til en delt 7. plass.

Nok en gang viste Tutta det bunnsolide spillet fra tee til green som hun vil trenge når U.S. Open slår i gang torsdag. Tutta traff 11 av 13 fairways og 15 greener, og hadde ingen bogeys på scorekortet.

 

7. plassen var verdt 55 000 dollar, og var hennes 7. topp 10-plassering på 13 forsøk i år.

Verdensener Inbee Park fra Sør-Korea fortsetter å dominere, og vant søndag i playoff mot landskvinnen So Yeon Ryu med birdie på det første omspillshullet.

 

 


 

 

Runde 2

 

Suzann Pettersen falt 14 plasser ned leaderboardet og mest sannsynlig ut av seierskampen i Walmart NW Arkansas Championship lørdag.

 

Oslo-golferen fikk en knallstart på turneringen med en 67-runde og delt fjerdeplass etter første runde. Lørdag kom hun seg under par igjen, men -1 var likevel ikke nok i et felt som scorer lavt.

 

Tutta signerte for en 70-runde etter å ha bokført to birdies, en bogey og resten par, og falt ned til en delt 18. plass og fem under par totalt. Hun deler 18. plassen sammen med fem andre spillere, fem slag bak de fire spillerne som deler ledelsen: Stacy Lewis, Beatriz Recari, Chie Arimura og So Yeon Ryu.

 

Tutta har tatt igjen fem slag før, men med så mye som 18 spillere likt eller mellom seg og de fire lederne har hun oddsen mot seg.

 

31 putter hindret Tutta i å gå lavt lørdag, men en uke før U.S. Open viser hun kanskje viktigst av alt at slagene er på plass. U.S. Open er den mest krevende turneringen i året, der fairwayene alltid er ekstra smale, roughen ekstra tykk, greenene ekstra raske, og flagget plassert ekstra vanskelig. Tuttas 13 av 13 mulige fairwaytreff og 14 greentreff lørdag lover godt før neste ukes turnering i New York.

 


 

Runde 1

 

Med en bogey, fem birdies og resten par ligger Suzann Pettersen på en fin 4. plass etter første runde i Arkansas.

 

Men det er trangt i toppen på Walmart NW Arkansas Championship. Hele ti spillere deler fjerdeplassen, to slag bak lederen Mika Miyazato fra Japan. Miyazato som er ranket 15 i verden kom på delt andreplass på Pinnacle Country Club under samme turnering i fjor.

 

På andreplass finner vi Angela Stanford, USA og So Yeon Ryu fra Sør Korea, mens fjorårets vinner Ai Miyazato ligger helt nede på 96 plass.

 

Etter tredjeplassen i årets andre majorturnering, LPGA Championship for ti dager siden, er det nok en major rett rundt hjørnet neste uke når U.S. Women’s Open slår i gang i New York. Dermed blir ukens turnering generalprøve for Tutta.

– Jeg liker veldig godt å konkurrere en uke før en major. Jeg har konkurrert i Arkansas mange ganger. Det er ofte varmt, men banene er alltid i veldig bra stand. Raske greener og bra startfelt gjør denne turneringen til en god test før kanskje årets viktigste turnering, sa Tutta i en pressemelding i forkant av turneringen.

 

Tutta slår ut 19.44 norsk tid lørdag.