I følge NRK Trøndelag forsvant hele 7000 golfbaner fra fjorårets NM-arrangør, Stiklestad Golfklubb sin driving range denne helgen. Klubben har nå måttet bestille nye baller for 30 000 kroner. Også i fjor ble det frastjålet 2000 baller fra klubbens treningsområde.

 

Stiklestad var ikke den eneste klubben som ble utsatt for frekke ball-tyver denne helgen. Bodø GK leverte i helgen en politianmeldelse etter at 5000 baller ble stjålet forrige helg. Ballene hadde en samlet verdi på 20 000 kroner. Skurkene ble tatt på fersk gjerning, men slapp unna. De brukte store nett til å samle ballene, før de kastet nettene i bagasjerommet og stakk av.

 

– Vi har gode kjennemerker på bilen, og hvordan den så ut, så den er ganske synlig i trafikken. Dette er synd, for det blir mest sannsynlig en økonomisk kostnad for klubben og det er ikke så mange baller igjen på automaten. vi venter på nye baller, så det går ut over treningen til medlemmene våre og gjestespillerne, sier daglig leder i Bodø GK, Pål Hansen til NRK Nordland

 

Etterforskningsleder i Verdal, Kjetil Ravko sier til NRK at det kan være en sammenheng mellom golfballtyveriene på Stiklestad og i Bodø. 

 

– Det er nok ikke helt utenkelig at det kan være en sammenheng, ettersom disse tyveriene er nokså spesielle.

 

Hos Stiklestad GK håper de nå på hjelp fra klubbens medlemmer for å løse saken.

 

– Foreløpig har politiet lite å gå etter, men vi har observasjoner av en hvit Volkswagen Caravelle med utenlandske skilter som er sett utenfor klubbhuset. Den er vi interessert i å finne ut mer om, sier Ravko til NRK.

 

Han sier politiet ser alvorlig på golfball-tyveriene.

 

– Det dreier seg fort om store verdier for idrettslaget. Vi vil svært gjerne løse denne saken.

 

Les også: Innbruddsserie på golfklubber

 

En rekke golfklubber har vært offer for tyver denne sesongen. Bergen GK, Haugesund GK, Drøbak GK, Huseby & Hankø GK, Bjørnefjorden GK, Fana GK, Groruddalen GK, Hauger GK, Drammen GK og Grønmo GK har alle rapportert om innbrudd denne våren.

 

Natt til søndag var det også innbrudd i klubbhuset til Voss GK. Innbruddstyvene fikk med seg noen datamaskiner.