Det opplyser Ecco Tour på sine hjemmesider.

 

Kristiansen leverte torsdag en runde på utrolige åtte under par, og var klar for å gå i fredagens lederball mot den danske veteranen Steen Tinning. Det ble det dessverre ikke noe av.

 

Om morgenen fryktet man brudd på venstre håndledd, men på sykeshuset skulle det vise seg at det heldigvis «bare» var snakk om en forstuelse. Skaden kommer bare noen måneder etter at Kristiansen gjorde sitt comeback fra tretthetsbrudd i ryggen, som holdt han på sidelinjen i nærmere to år.

 

– Livet er merkelig! Heldigvis ble håndleddet godt forstuet i møtet med flisene i morges. Tålmodigheten blir testet atter en gang. Den gode følelsen fra i går skal jeg fortsette å forsterke mentalt hvert eneste sekund fremover, skrev han på sin Twitter-profil etter hendelsen.

 

Ettersom Borregaard-spilleren måtte trekke seg fra turneringen, ble beste nordmann Martin Engelsgjerd nede på 30. plass. Dennis den Roover landet på 38. plass, Are Friestad ble nummer 42, mens Peter Kaensche havnet til slutt på 48. plass, nest sist av de som klarte cuten.

 

Steen Tinning holdt hodet kaldt i avslutningsrunden, og rundet av med tre hunder par. Det ga ham en solid fem slags seier på sin landsmann Jeff Winther.

 

– – – – – –

Runde 2

Anders Kristiansen leverte en kanonrunde av de sjeldne i torsdagens andrerunde av Samsø Classic i Danmark.

Borregaard-spilleren har nå en ypperlig mulighet til å kunne ta sin første seier på Ecco-touren. I opptakten til turneringen skrev Kristiansen på Twitter at han hadde funnet en god følelse på treningsfeltet, og endelig klarte han å videreføre det gode spillet ut på banen.

 

Torsdag slo han til med utrolige 64 slag, 8 under par – og det etter å ha startet dagen med en bogey. 

 

Med ni birdies og seks par på de siste 15 hullene,  kunne Kristiansen signere for sin klart beste runde siden skadecomebacket i starten av sesongen, og klatret samtidig fra 10. til 2. plass.

 

Han er nå ni under sammenlagt. Det gir ham en luke på tre slag å ta igjen til den danske veteranen Steen Tinning i morgendagens avslutningsrunde. Kristiansen deler andreplassen sammen med en annen danske, Jeff Winther.

 

NB! I samarbeid med eccotour.org skal vi sende live fra avslutningsrunden her på norskgolf.no.

 

Les også: LIVE: Følg sisterunden på Ecco Tour

 

Siddisen Martin Engelsgjerd er nest beste nordmann på delt 16. plass (-2). Slaget bak følger Dennis den Roover på 21. plass.

 

Peter Kaensche og Are Friestad deler 50. plassen på seks over par, og klarte dermed cuten med et nødskrik. Det gjorde ikke Øystein Engevik og Kenneth Svanum, som begge må reise slukøret hjem.

 

– – – – – –

 

Runde 1

Anders Kristiansen deler 10. plassen etter første runde av Samsø Classic på Ecco Tour.

Borregaard-spilleren stakk for noen uker siden av med Norgescup-seieren på hjemmebane, men har på Ecco Tour levert høyst varierende resultater. Den tidligere juniorverdensmesteren gjorde comeback etter lengre tids ryggskade i starten av sesongen, og har forståelig nok også levert ustabilt spill på sin vei tilbake.

 

Flere ganger har han luftet sin frustrasjon på Twitter, blant annet etter å ha misset cuten på Challenge Tour for en snau måned siden. Da skrev han:

 

– Når skal jeg begynne å slippe meg løs? Vil ikke bli han som kunne blitt så bra, men som aldri tørte å vise seg frem.

 

Etter noen produktive økter på rangen sammen med sin trener Darren Webster-Clarke tidligere denne uken, kunne Kristiansen imidlertid ta med seg en god porsjon selvtillit til onsdagens åpningsrunde i Danmark. 

 

I den første runden av Ecco Tour-turneringen Samsø Classic, er han nå beste nordmann etter åpningsrunden. Med en åpning på en under par (71), bestående av tre birdies, to bogeys og resten par er han for øyeblikket inne på en delt 10. plass.

 

Ingen klarte å bryne seg på den danske veteranen Steen Tinning i tet, som klinket til med en kanonrunde på åtte under par. Det gir ham for øyeblikket en solid fem slags ledelse på de fem som deler 2. plassen.

 

I tillegg til Kristiansen stiller seks andre nordmenn også til start. Martin Engelsgjerd (Stavanger GK) deler 18. plassen slaget bak Kristiansen. Der ligger også Dennis den Roover (Hvam), som fortsatt har noen hull igjen.

 

Av øvrige spillere ligger Øystein Engevik og Peter Kaensche på en foreløpig 51. plass, Are Friestad på 59. plass, mens Kenneth Svanum deler 60. plassen.

 

NB! Fredag skal ECCO Tour sende direkte fra avslutningsrunden. Livesendningen skal sendes her på norskgolf.no.