Forrige uke annonserte USGA og R&A at de planlegger å fase ut bruk av de forankrede putterne fra 2016. Keegan Bradley, som selv bruker en mageputter, har vært en av de største motstanderne av det nye forbudet.

– Det føles virkelig som at USGA har satt et «X» bak navnet vårt, og det føles ikke rettferdig. Det var lovlig da vi startet å putte slik, og de er det forstatt. Det er en vanskelig situasjon, og jeg håper folk klarer å se gjennom det, sier Bradley.

Les også: Regelforslag mot langputtere

Amerikaneren måtte likevel finne seg i spydigheter fra publikum under helgens turnering i California, hvor han til slutt endte på andreplass. Under lørdagens runde var det en publikummer fra galleriet som kalte ham en «cheater».

– Det var ikke noe gøy.Forhåpentligvis senker jeg alt imorgen og får folk til å bli enda mer høylytte, svarte Bradley etter runden.

USGA tar 28-åringen i forsvar.

– Dette er uakseptabel oppførstel, og det er ikke plass til slik i sporten vår, heter det i en pressemelding fra organisasjonen.

– Som vi sa da vi foreslo regel 14-1b, så har det vært og vil fortsatt være innenfor regelverket å forankre putteren under slaget. Det burde derfor ikke være et snev av kritikk eller tvil over disse spillernes kvalifikasjoner og prestasjoner.Det er upassende i det hele tatt å insinuere det motsatte. Regelendringen gjelder for fremtiden og ikke fortiden.

– Vi er lei oss for at Keegan måtte oppleve denne uberettige kritikken fra en uskolert tilskuer. keegan og andre PGA Tour-proffer bør heller bli applaudert for deres modenhet og verdighet i måten de takler endringen i golfreklene. Selv om vi fortsår at endringen vil føre til litt angst nå, og mener vi det er til golfsportens beste i det lange løp, heter det i USGAs uttalelse.

Les også: – Særheter som dette forsterker golfens image som «kjedelig«