Tekniske dingser

 

Wearables

 

Dingser du kan feste på kroppen har vokst enormt det siste året. Armbånd som Garmin Vivofit, Fitbit Charge og Jawbones mange modeller blir trolig populære hos golfere som vil vise for seg selv og andre hvor mye mosjon det ligger i å spille golf.

 

Vi tar også med smartklokker i denne kategorien. De registrerer i mange tilfeller det samme som armbåndene. I tillegg har de mulighet for golfapper som Golfshot.

 

 

 

 

Sporing

 

Game Golf og CaddieON har hatt markedet for seg selv. Med dingsene sine lar de deg samle statistikk og dele golfrunden din virtuelt. Verdifull informasjon for dem som er seriøse, meningsløs pengebruk for den vanlige hobbygolferen.

 

Arccos er ny på markedet. De skiller seg ut ved at du ikke må registrere køllen før hvert slag. Arccos gjør det automatisk og alt får mer flyt. Kanskje et steg foran konkurrentene der, men prisen er i dag altfor høy. Vi tror det kommer flere slike produkt i 2015.

 

 

 

 

 

 

 

Klubben sporer deg

 

Sporing av slagene dine på banen kan også brukes av klubben. CaddieON kan overføre informasjon bruk av banen. Hvor blir det kø? Er det områder der spillerne tydeligvis sliter voldsomt og bruker mange slag? Bør det ryddes bedre i områdene der man ofte leter? Er det for tett mellomrom mellom gruppene fra første tee?

 

Hvis du driver en golfbane kan du slippe å gjette eller anta. Med system som registrerer bevegelsene på banen får du pålitelig informasjon. I USA er dette i ferd med å bli stort i kampen mot sakte spill. Det er lett å si at golf tar for lang tid. Hvis vi ikke prøver å finne ut hvorfor og finne løsninger er vi jo like langt.

 

 

Kølleteknologi

 

Justerbart tyngdepunkt

 

Lavt og langt fram mot slagflaten = lavere spinn men også mindre tilgivende.
Litt høyere og bak mot enden av hodet = høyere spinn og mer tilgivende.

 

Det er i korte trekk hva du får med justeringen av tyngdepunkt. Dette må du lære deg, for nå kommer Mizuno, TaylorMade, Nike, Callaway og Cobra med slike drivere.

 

 

 

 

Motvektsputter

 

I vår putterartikkel tok vi en gjennomgang av nye modeller for 2015. Du kommer ikke ikke unna dem, de vil være over alt fra alle produsenter.

 

Sosiale nettverk

 

Møteplasser

 

Møt nye golfere gjennom apper. Sporty er en slik sosial app som lar deg treffe likesinnede. Denne er kanskje et dristig tips fra vår side, men det ligger et potensiale i dette konseptet.

 

Årets store nyhet

 

Personlig launch monitor

 

TrackMan er kongen på haugen. FlightScope har et svært bra produkt og ligger lavere i pris. Det samme gjelder Foresight GC2. Selv om de to sistnevnte har gunstigere pris enn TrackMan er de fremdeles altfor dyre for de fleste. I 2015 kan det skje ting som påvirker dette.

 

Vi testet SwingCaddie i år. Overraskende nøyaktig på lengde og prisen er veldig fin. Den er ikke i nærheten av å gi deg de tallene du får med dyrere utstyr. Spinn, utgangsvinkel og retning må være med. Å lese hva køllen gjør er ikke et krav, det gjelder kun for dem som driver med instruksjon og custom fitting. SkyTrak ble nylig lansert i USA. Det er en liten boks som leser lengde, spinn, retning og alle vinkler du trenger for å se resultatet av slaget ditt.

 

Mottakelsen har vært blandet, men de jobber hardt med oppdateringer som forbedrer produktet. Prisen er 10.000-12.000,- pluss norske avgifter. Fremdeles ikke billig, men vi nærmer oss et greit nivå. Det største markedet for dem i USA er hjemmesimulator. SkyTrak kommer med software som lar deg spille golf i garasjen. Da har du launch monitor for trening og simulator for spill.

 

 

 

 

 

Vi forventer å se flere slike apparat på PGA Show i januar og gjennom hele 2015.