Det melder BBC

Den skotske klubben sa i januar at de ville gjennomgå sin «male only»-politikk. Denne uken stemte et overveldende flertall av medlemmene for å gjøre klubben åpen for både kvinner og menn. Over tre fjerdedeler av de som deltok støttet forslaget.

I mai vekket en annen av banene i Open-rotaen, Muirfield Golf Club utenfor Edinburgh, oppsikt da de stemte mot å tillate kvinnelige medlemmer. Kort tid etterpå sa R&A at det ikke kommer til å bli spilt The Open på Muirfield så lenge den utdaterte praksisen blir oppretthold.

Hos Royal Troon har de heldigvis gått i motsatt retning. Klubbleder Martin Cheyne sier i en uttalelse:

–Vi har sagt flere ganger den siste tiden at det er viktig for golfklubber å reflektere samfunnet vi lever i og den moderne verden som har øynene rettet mot oss. Derfor er jeg henrykt over avgjørelsen som er tatt av Royal Troons medlemmer denne ettermiddagen, og jeg ser frem til å ønske kvinner velkommen til vår fantastiske klubb, sier Cheyne, og legger til:

– Det er den riktige avgjørelsen, både for klubben i dag og for generasjoner av fremtidige golfere.

Selv om R&A nylig tok et tydelig standpunkt mot Muirfield GK, kan heller ikke de anklages for å være veldig forut for sin tid.

Det var så sent som høsten 2014 at R&A stemte for å tillate kvinnelige medlemmer for første gang på 260 år. Annika Sörenstam og Laura Davies var blant de syv kvinnene som fikk æresmedlemskap i den eksklusive klubben. 

Augusta National i Georgia i USA fikk på sin side sine første kvinnelige medlemmer i 2012. USAs tidligere utenriksminister, Condoleeza Rice, investor, Darla Moore og IBM-sjef Ginni Rometty er i dag de eneste kvinnene som har lov til å ikle seg den karakteristiske grønne blazeren.