Etter å ha vunnet to turneringer på Korn Ferry Tour i fjor sommer var det knyttet store forventninger til hvordan Kristoffer Ventura kom til å prestere i sitt første år på PGA-touren. Debutsesongen startet dessverre med en knyttneve i mellomgulvet og misset cut i åtte av sine første elleve turneringer.

Etter at touren kom tilbake etter korona-pausen har det imidlertid vært andre boller fra den 25 år gamle norsk-meksikaneren. Han står med fire klarte cuter på fem PGA Tour-turneringer, inkludert tre topp-21-plasseringer, og på de tre Korn Ferry Tour-turneringene (nivå 2) han har spilt, bokførte han en fjerdeplass og en åttendeplass.

Nylig bekreftet Ventura overfor Eurosport at han har gjort en viktig endring i støtteapparatet sitt. Ut av teamet er stjernecaddie Andy Sanders, som har lang fartstid på PGA-touren gjennom sin tidligere arbeidsgiver Jimmy Walker. Inn kommer i stedet lillebror Federico.

– Det mentale begynner å komme mer og mer på plass, og Federico er en stor del av det. Det har gått veldig bra siden han kom inn. Jeg har gått over 20 runder på rad på par eller under par siden han tok over, forklarer Ventura overfor Eurosport og legger til:

– Jeg fant ut at jeg trives best med en caddie som lar meg styre spillet og er mer med som en kompis og motivator. I den rollen er Federico perfekt.

Ventura avsluttet PGA Tour-sesongen på 156.-plass på tourens poengliste FedEx Cup. Det ville vanligvis ikke vært nok til å forlenge arbeidstillatelsen til neste år, men på grunn av korona-epidemien blir det ingen opp- og nedrykk til og fra PGA Tour i år. Dermed får Ventura ett år til til å vise hva han er god for.

– Hvis jeg får gå en full sesong med det spillet jeg har nå, er jeg ikke bekymret i det hele tatt. Og det er en deilig følelse, sier Ventura til Eurosport.