Bare noen dager etter å ha misset PGA Tour-kortet og rykket tilbake ned til Korn Ferry Tour kvalifiserte Kristoffer Ventura seg til denne ukens PGA Tour-turnering takket seier i mandagskvalifiseringen med hele ti birdier på scorekortet.

Torsdagens åpningsrunde på Silverado Resort i vindistriktet Napa i California startet lovende for Ventura, men da dagen var omme, endte han helt nede på delt 104.-plass – sammen med blant andre verdensener Jon Rahm.

Ventura var inne i topp-20 etter å ha startet runden med fem par og to birdier, men gjorde dagens første bogey på hull 8. Han fulgte opp med en ny bogey på hull 12, tok et slag tilbake igjen med birdie på hull 14, før han pådro seg en sur dobbelbogey på det 180 meter lange hull 15 etter å ha shanket (!) utslaget. Han svarte med birdie rett etterpå, men 72-runden gjør at han nå har to slag opp til riktig side av cutstreken, syv opp til lederen Chez Revie og fire opp til topp-10-plasseringen som vil gi automatisk invitasjon også til neste PGA Tour-turnering.

Mens PGA Tours 2021/2022-sesong allerede er i gang denne uken, starter ikke Korn Ferry Tour før i januar.

Ventura debuterte på PGA-touren i 2020 og fikk en tøff start på den nye karrieren med åtte missede cuter på sine første elleve turneringer. Skjebnens ironi ville imidlertid ha det til at koronapandemien skulle bli redningen for Ventura: touren bestemte seg for at det ikke skulle bli noen opp- eller nedrykk fra noen av tourene, og dermed kunne Ventura fullføre sesongen med senkede skuldre.

I 2020/2021-sesongen som startet i fjor høst, fikk Ventura så en knallstart. Han noterte en 6.- og 7.-plass i sine tre første turneringer, hans beste plasseringer i karrieren, men fulgte opp med 19 missede cuter på 26 forsøk på PGA-touren.

På Korn Ferry Tour har Ventura imidlertid flere ganger vist at han er langt mer komfortabel. I 2019 sikret han PGA Tour-kortet takket være to seirer og en tredjeplass på Korn Ferry Tour, og i fjor endte han topp-15 i tre av de fire turneringene han spilte på touren.

Leaderboard