Ventura klinte til med en runde på åtte under par i mandagskvalifiseringen til PGA Tour-turneringen Fortinet Championship, og med hele ti birdier på scorekortet endte han på toppen av leaderboardet sammen med Justin Suh.

64-runden var Venturas laveste score siden august 2019.

Det sikret Ventura en av fire plasser i feltet i denne ukens sesongstart på PGA-touren på Silverado Resort i vindistriktet Napa i California, der verdensener Jon Rahm er blant spillerne på startstreken.

Venturas kanonrunde er en etterlengtet opptur etter noen tunge måneder på PGA-touren og er forhåpentligvis en liten forsmak på hva vi har i vente i den kommende Korn Ferry Tour-sesongen.

Ventura debuterte på PGA-touren i 2020 og fikk en tøff start på den nye karrieren med åtte missede cuter på sine første elleve turneringer. Skjebnens ironi ville imidlertid ha det til at koronapandemien skulle bli redningen for Ventura: touren bestemte seg for at det ikke skulle bli noen opp- eller nedrykk fra noen av tourene, og dermed kunne Ventura fullføre sesongen med senkede skuldre.

I 2020/2021-sesongen som startet i fjor høst, fikk Ventura så en knallstart. Han noterte en 6.- og 7.-plass i sine tre første turneringer, hans beste plasseringer i karrieren, men fulgte opp med 19 missede cuter på 26 forsøk på PGA-touren.

På Korn Ferry Tour har Ventura imidlertid flere ganger vist at han er langt mer komfortabel. I 2019 sikret han PGA Tour-kortet takket være to seirer og en tredjeplass på Korn Ferry Tour, og i fjor endte han topp-15 i tre av de fire turneringene han spilte på touren.

Men først er det altså nok en mulighet på PGA-touren som venter!