Kristoffer Ventura (Oslo GK) er beviset på hvor raskt ting kan snu i golf. I løpet av noen få uker i fjor sommer gikk han fra å stå på bar bakke til plutselig å ha PGA Tour-kortet i lomma.

Siden den gang har han spilt syv PGA Tour-turneringer, klart cuten i tre av dem, og står med en 18.-plass som beste resultat så langt.

Det er en statistikk han tar sikte på å forbedre vesentlig når han tar fatt på det nye turneringsåret i denne ukens Sony Open på Hawaii.

Etter en ukes juleferie i Norge, hans første besøk hjemme på et år, har den 24 år gamle norsk-meksikaneren ligget i hardtrening i Florida den siste tiden for å få orden på spillet sitt.

– Et av de viktigste målene mine i år er å bli mer stabil, sier Ventura til Norsk Golf.

Jeg føler meg mye mer moden enn for et år siden, og jeg kjenner spillet mitt bedre.

Kristoffer Ventura

– Jeg har pådratt meg alt for mange straffeslag, og da er det slitsomt å spille golf. Jeg må også bli bedre med de korte jernene og wedgene, og frem til nå har jeg vært litt for avhengig av putteren. Jeg må forbedre de dårlige rundene, og gjøre dem til rundt par i stedet for to-tre over. I golf er det aldri slik at man har toppnivået sitt hver dag, og man er ofte avhengig av B- og C-spillet sitt. Ser man på de beste spillerne i verden, klarer de å gå to-tre under selv på de dårlige dagene, forklarer han.

Ventura sier en av de største omstillingene fra Korn Ferry Tour (nivå 2 i USA) til PGA-touren har vært å oppleve hvor små marginene er.

– På Korn Ferry Tour har du råd til å gjøre en feil her og der. Slår man OB eller i vannet på PGA-touren, ligger du langt bak med en gang. Det er aldri rom for en pustepause. Jeg har lært veldig mye om meg selv de siste månedene og hva som kreves av meg. Når jeg starter det nye året på Hawaii, føler jeg meg mye mer moden enn for et år siden, og jeg kjenner spillet mitt bedre.

Ventura sier han har gått fra «ingenting til drømmejobben» i løpet av 2019. Men han har satt seg langt høyere mål enn å bare beholde PGA Tour-kortet.

– Jeg har lært hvot stabil jeg må være for å beholde jobben, men også hva som må til for å slå de beste i verden. Jeg ønsker definitivt å spille flere sene ettermiddager på søndagene og kjempe om seier. Det er jo derfor jeg spiller golf.

(Artikkelen fortsetter under)

Denne kvartetten kan bli den norske golf-delegasjonen under OL. Fra venstre Viktor Hovland, Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud og Kristoffer Ventura. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Selv om han er forsiktig med å sette seg konkrete resultatmål, er det imidlertid én turnering han har øynene rettet mot: OL i Tokyo i august.

Ventura kommer etter alt å dømme til å representere Norge sammen med Viktor Hovland i turneringen. Marianne Skarpnord for tiden er den eneste norske damespilleren som ligger an til å komme med, mens Tonje Daffinrud også banker på døren med en god mulighet.

Det har vært en berg-og-dalbane-tur, og jeg håper at andre norske spillere kan bli inspirert av meg og å se hvor fort det kan i golf.

– OL er et mål jeg har hatt ganske lenge. Da jeg debuterte som proff på Challenge Tour i forfjor, tenkte jeg faktisk på OL allerede da og at jeg ville forsøke å skaffe meg nok rankingpoeng. Og nå er jeg plutselig på PGA-touren og ligger an til å komme med. Drømmen er å ta medalje. Det er ganske sykt å tenke på.

– Noe som kan virke uoppnåelig en dag, kan bli et faktum bare noen uker etterpå. Det er en klisjé, men tålmodighet er nok den viktigste egenskapen man har som golfspiller. Det har vært et år som har føles som fem, bare fordi det har skjedd så mye. Det har vært en berg-og-dalbane-tur, og jeg håper at andre norske spillere kan bli inspirert av meg og å se hvor fort det kan i golf, konstaterer Ventura.

NB! Ventura tar fatt på åpningsrunden av Sony Open klokken 19.40 norsk tid torsdag. Turneringen sendes på Eurosport Norge og GOLFTV. På grunn av elleve timers tidsforskjell starter ikke TV-sendingene før midnatt.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Time to use every past experience as fuel for a huge 2020. Vamos

A post shared by Kristoffer Ventura (@krisventura95) on Jan 1, 2020 at 2:21pm PST

 

Leaderboard Sony Open