Dustin Johnson var verdens heteste golfspiller før den store finalen i Atlanta. I The Tour Championship avsluttet han akkurat som forventet. 

For ingen av utfordrerne klarte å ta igjen forspranget DJ hadde før sesongens siste turnering. Jon Rahm,  Justin Thomas, Xander Schauffele. De prøvde,  men var reelt sett aldri  i nærheten. For den selvsikre, vaggende, langstlående verdenseneren hadde full kontroll til siste putt var slått på East Lake. 

Ved et par anledninger håpet tv-seerne på at det skulle blomstre opp et lite snev av dramatikk, men hver gang håpet steg, helte Johnson kaldt blod i årene på alle som håpte på en thrilleravslutning. 

Med sitt sedvanlige ganglag, selvsikre sving og iskalde nerver hentet 36-åringen hjem sin første FedEx Cup-triumf – og 15 millioner dollar i premiepenger. 

Han feiret den avsluttende birdieputten med en lugn feiring, som fikk kommentatorparet Henrik Bjørnstad og Per Haugsrud til å bryte ut i latter.

Fordi Dustin Johnson er Dustin Johnson. Få spillere ser mer utilnærmelige ut når de er i toppform. 

Det var en ekte mester som hentet hjem sesongens gjeveste pris på sesongens siste dag.

Historiske Hovland

I fravær av den enorme publikumsmassen som vanligvis preger sisterunden på East Lake, kunne amerikaneren juble i fred på den strøkne banen utenfor Atlanta.

– Ingen ledelse er trygg og jeg fikk en god start. Dette er en vanskelig bane, men jeg traff fairwayen når jeg måtte, sa DJ etter runden. 

– Jeg sa før turneringen at jeg ville vinne – dette har vært et av de store målene i karrieren min. Jeg har spilt veldig bra de siste turneringene og jeg har spilt veldig bra. 

15 millioner dollar er for ordens skyld 139.000.000 norske kroner etter dagens kurs. 

Viktor Hovland ble historisk som tidenes første nordmann i The Tour  Championship.

Oslogutten leverte en sisterunde på par – 70 slag – og endte på en strålende 20. plass. Det gir ham 505.000 dollar i premiepenger – ca 4.5 millioner norske kroner. 

 

Leaderboard