Rory McIlroy ble intervjuet i forbindelse med den kommende mai-utgaven av Sports Illustrateds Golf Magazine. Her sier han at han fortsatt anser Tiger Woods som verdens beste golfspiller, uavhengig av hvor han er på verdensrankingen.

 

– Man kan ikke dømme noen bare på hvordan de har spilt de siste ukene eller månedene. Man må se det store bildet. Tiger har vunnet 14 majors og 72 PGA Tour-turneringer. Folk har veldig kort hukommelse. De glemmer at for bare et par år siden vant han U.S. Open på ett ben. Og i 2007-2008 var seiersprosenten hans på over 50 prosent. Når han er i form er han verdens beste med god margin, sier Rory.

 

Årets første majorturnering på Augusta National nærmer seg med stormskritt, og fjorårets kollaps er fortsatt friskt i minne for McIlroy. Da ledet han med fire slag før den siste runden, men sprakk totalt på sisterunden. McIlroy har tidligere blitt kritisert for å ikke klare å avslutte turneringer like godt som han starter dem, men har de siste månedene demonstrert at han klarer å holde hodet kaldt når det gjelder som mest – senest da han holdt Tiger Woods unna da han vant Honda Classic for noen uker siden. Men det er fortsatt major-turneringene som er i fokus for den unge nord-iren.

 

– Om du hadde tilbudt meg en tilsvarende sesong som fjoråret i år, med to seiere og en major, ville jeg tatt den imot. For meg handler alt om majorene, og å samle opp så mange av dem som mulig.

 

De største bookingselskapene holder Tiger Woods som ørliten favoritt foran Rory McIlroy før US Masters. Hvem tror du har størst mulighet til å vinne turneringen av de to?