Trønderen ligger nok en gang an til å kvalifisere helgespill på Asian Tour, etter å ha fulgt opp torsdagens 72-runde med nok en runde på en over par fredag. Med to birdies, en bogey og en dobbel på fredagens scorekort ligger han to over par sammenlagt. Det holder til en foreløpig 57. plass, men han vil nok klatre oppover listen etterhvert som de andre spillerne fullfører sine runder.

 

Mot slutten av runden fikk han erfare en av bakdelene av å konkurrere i Det fjerne østen. Banene byr på et litt annet dyreliv enn man er vant til hjemme i trygge Europa.

 

– Etter å ha tråkket på en slange på hull 16 i dag ble de siste tre hullene en kamp for å holde seg på beina. Hjertet lå nær makspuls og beina var like stødige som to visne blomster. Sykt ekkelt!, skriver Elias på sin Facebook-profil.

 

22-åringen klarte likevel å samle seg, og fulgte opp med en par og en birdie rett etter det uhyggelige møtet. Etterpå kunne han le av situasjonen.

 

– Slanger er det verste jeg vet! Vi så på hverandre og lurte på hvem som skulle angripe først. Vi så på hverandre i fem sekunder, før den så bicepsen min og fant ut det var lurt å stikke!, spøker Elias til Norsk Golf.

 

Nå håper han på bedre uttelling i helgen enn han har hatt i de siste ukenes Challenge Tour-turneringer, der det ble en 63.-og en 64. plass.

 

– Gjør en del merkelige greier i dag også, men kjemper på og kommer inn på +1 i dag også. Klarer cuten greit, og håper på bedre avkastning den helgen her enn jeg kan skryte av de to siste Challenge Tour-turneringene.

 

 


 

Runde 2

 

Elias Bertheussen åpnet med en runde på en over par i Queen’s Cup 2013 på Samui og ligger an til å klare cuten igjen.

 

Etter en pause på en drøy måned, er det oppstart på Asian Tour igjen i Thailand. Trondheim GKs Elias Bertheussen har spilt solid i sin debutsesong på touren, og selv om det ikke har blitt noen topplasseringer har han levert jevnt spill med bare én misset cut. Den kom i den forrige turneringen, CIMB Niaga Indonesian Masters på Jakarta.

 
Han har i mellomtiden vært hjemme i Europa og konkurrert på Challenge Tour, der han også klarte cuten i de to turneringene han har spilt (64.- og 65. plass). Nå er han tilbake i det fjerne østen for å spille Queen’s Cup i Samui. Turneringen slo i gang torsdag, og Elias meldte før turneringen om en krevende bane.

 

Etter første runde deler han 37. plassen på en over par. Elias traff halvparten av greenene og fairwayene på runden, og med 28 putter kom han inn på 72 slag.

 

Trønderen åpnet med to birdies, en eagle og fire bogeys, og har syv slag opp til lederne Jaakko Makitalo (Finland), Daisuke Kataoka (Japan) og Danny Chia (Malaysia).

 

– Har slått en del slag jeg ikke trodde jeg hadde i bagen i dag, både i positiv og negativ retning. Tar med det positive til morgestarten i morgen, så kan det bli noe å ta med seg til helgen, skriver han på sin Facebook-profil etter runden.

 

Det skal spilles fire runder, og turneringen avsluttes søndag.