Tirsdag og onsdag gikk Golf Grønn Glede Open av stabelen for niende år på rad, en turnering for både deltakere og ledsagere i GGG. Etter at fjorårets turnering på Mørk Golfklubb regnet bort, stilte klubben mer enn villig opp igjen for å gjeste de 90 deltakerene. 

I Golf Grønn Glede tilrettelegges golftilbud for personer som ulike årsaker har et særskilt behov. Formålet er å gi deltagerne mulighet til å drive aktivitet etter egne forutsetning og ønsker, samtidig som det sosiale aspektet ivaretas.

Tirsdag ble det arrangert Texas Scramble-turnering, hvor Nøtterøys Marianne Evensen, Ruell Aglen og Roar Andresen gikk av med seieren, fem poeng foran Borre GKs Lisken Heimstad, Kay Tonni Horten, Roy Egil Haraldsen og Marit Lindøe, og Asker GKs Steinar Nordstrand, Hanne Birkheim og Adrian Thonholm.

11 klubber var representert i turneringen, og flere hadde reist langveisfra. En av dem var Bjørnefjorden Golfklubbs John Lepsøy:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

John Lepsøy hadde reist helt fra Os for å spille GGG Open. Av feltet på 90 deltakere var hele 20 av dem vestlendinger. De representerte Bjørnefjordene, Jæren, Ogna og Molde GK. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

– Det er fantastisk å være her, vi angrer ikke et sekund på at vi kom fra Os for å spille. Vi setter veldig pris på denne turneringen. Det vi mangler av birdies, tar vi igjen med smil, stråler Lepsøy til Norsk Golf.

(Se bilder fra turneringen under)

Målsetningen med Golf Grønn Glede er å gjøre golf allment kjent som en helsebringende aktivitet som kan drives av alle.

I 2016 er det 41 klubber som deltar i Golf Grønn Glede, og klubbene velger selv sine målgrupper, blant annet fysisk funksjonshemmede, kreftrammede og pårørende, hjerte- og lungesyke, personer med psykiske helseproblemer, personer med rusproblemer, personer med diabetes, uføretrygdede, langtidssykemeldte og utsatt ungdom.

Golf Grønn Glede er et initiativ fra norske golfklubber og NGF, i samarbeid med Kreftforeningen, Mental Helse Norge, Diabetesforbundet, Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke og Codan Forsikring.

Bildegalleri Golf Grønn Glede Open