63-åringen vil dermed ta over etter Davis Love III, og blir den eldste kapteinen i konkurransens historie når turneringen slår i gang på Gleneagles i Skotland om snaue to år.

 

Dette er andre gang Watson har fått tillit som kaptein. I 1993 sørget han for amerikansk seier på The Belfry. Det var sist gang Europa tapte på hjemmebane.

 

Watson meldte sin interesse for kapteinstillingen etter forrige helgs Australian Open. Utover sin turnering som kaptein, har han som spiller deltatt i fire Ryder Cup-turneringer mellom 1977 og 1989, og vunnet ni av sine 14 matcher.

 

PGA of America handlet raskt da Watson lanserte sitt kandidatur.

 

– Jeg synes vi tenker litt annerledes. Rollen til PGA of America med å finne en ny kaptein bør ikke være basert på deres erfaringer som spiller. Vi har sett etter kapteiner som setter oss i best posisjon til å vinne turneringen. Vi er lei av å tape, sier PGA-president Ted Bishop i en pressemelding.

 

Tidligere verdensener Tiger Woods gratulerte Tom Watson med jobben, og benyttet samtidig anledningen til å utrykke sitt ønske om å være en del av laget.

 

– Jeg vil gjerne gratulere Tom Watson som Ryder Cup-kaptein. Jeg synes han er et virkelig bra valg. Tom vet hva som kreves for å vinne, og det er vårt ultimate mål. Jeg håper jeg får privilegiet av å spille for ham i 2014 sier Woods.

 

Tom Watson kan vente seg en varm mottakelse fra begge lagenes tilhengere når turneringen slår i gang om to år. Watson er nesten like populær blant britene som i USA, spesielt etter hans fem The Open-titler.

 

Watson står til sammen med åtte major-titler og 39 PGA Tour-seiere i karrieren.