Webb vant på hjemmebane

Solid gjennomføring av Skarpnord i Australia.

Av: Erik Pettersen

Det ble mye opp og ned for Marianne Skarpnord i Australia under sisterunden av Volvik RACV Ladies Masters denne uken.

På scorekortet noterte hun seg fire birdies og fem bogeys. Med det endte hun på 73 slag og ett over par for dagen. Det var nok til en delt 21. plass i turneringen, 12 slag bak vinneren, som ble hjemmehåpet Karrie Webb. Etter en god avslutning med 67 slag passerte hun blant annet den australske amatøren Su-Hyun Oh, som ledet turneringen etter to runder.

Skarpnord ligger nå på 34. plass på pengelisten til Ladies European Tour, med 4.442,- innspilte euro etter å ha spilt i tre turneringer denne sesongen.

Cecilie Lundgren var også med i feltet i Australia denne uken, etter å ha sikret seg Ladies European Tour-kortet gjennom sin 3. plass på LET Acces Order of Merit i 2012. Hun greide cutten på lørdag og tar med seg en 39. plass etter en grei sisterunde, ett over par.

———

Av Erik Pettersen:

Marianne Skarpnord klarte ikke å forsvare topp 10-plasseringen etter den sterke åpningsrunden på Volvik RACV Ladies Masters i Queensland i Australia. På fredag gikk 26-åringen sin runde på par, og falt dermed ti plasser på leaderboardet etter å ha satt tre birdies og like mange bogeys  på  Royal Pines Resort- banen.

– Spillet er ganske stabilt. Var ikke like bra mentalt i dag som i går. Mistet litt fokus på slutten der, men jeg spiller bra så håper på en lav avslutning i morra, sier Skarpnord til Norsk Golf.

Totalscoren er den samme som etter gårsdagens runde, to under par, men en topplassering er innenfor rekkevidde hvis hun løfter spillet ett hakk denne helgen.

Det er åtte slag opp til lederduoen Ariya Jutanugarn fra Thailand og amatørspilleren Su Hyun Oh fra Australia. Oh er jenta som skapte historie da hun i 2009 kvalifiserte seg for denne turneringen i en alder av 12.

Cecilie Lundgreen spiller også denne turneringen, og lå utenfor cutgrensen etter åpningsrunden. Fredag løftet hun spillet og gikk ett slag under par, og får være med å spille om pengene denne helgen. Lundgreen ligger på 39. plass, ett over par.

————-

Fjoråret var Marianne Skarpnords første fulle sesong, etter å ha kjempet seg tilbake fra skadeproblemer. Til slutt ble det en 54. plass på pengelisten, etter en knallsterk start på sesongen som senere ble preget av stabile resultater helt på det jevne.

Det har nå gått en halvannen måned siden forrige turnering, men Skarpnord viste lite tegn til rust i åpningen av Volvik RACV Ladies Masters i Queensland i Australia.

Skarpnord endte på 44. plass i fjorårets utgave av turneringen. Etter fredagens åpningsrunde ligger hun oppe på en delt 10. plass sammen med 11 andre spillere.

– Det er egentlig ikke så veldig mye å si. Spilte ganske stabilt. Gjorde et par dumme ting, men satte heldigvis et par putter også. Det er deilig å komme i gang igjen. Nå blir det jo turneringer noen uker på rad, så det er bra, sa Skarpnord til Norsk Golf etter runden.

Med fire birdies, to bogeys og resten par på scorekortet signerte hun for 70 slag, fire slag bak lederen Alison Walshe fra USA. Walsh leder med ett slag på 19 år gamle Jessica Korda.

Cecilie Lundgreen er også med i ukens turnering, etter å ha sikret seg Ladies European Tour-kortet gjennom sin 3. plass på LET Acces Order of Merit i 2012. Med 74 slag på scorekortet deler hun 59. plassen, ett slag utenfor cutstreken.