Steve Williams er en mann som ikke akkurat har økt sin popularitet det siste året. Da Williams var med på å ta sin første seier under sin nye sjef, Adam Scott i WGC Bridgestone Invitational i August beskrev han seieren som «hans største seier noensinne» – til tross for at han har gått caddie for Tiger i 13 av hans 14 majortitler.

Nå stjeler han overskriftene igjen.

Under en gallamiddag i forbindelse med HSBC Championship i Shanghai fredag kveld forbauset han tilskuerne med en tilsynelatende rasistisk kommentar rettet mot Tiger Woods.

Les også: Williams i rampelyset på Scott sin store dag

I følge den engelske avisen The Telegraph var Williams på scenen for å motta en caddie-pris på Le Meridien Sheshan Hotel, hvor han forklarte hvorfor han feiret mer enn Adam Scott, da sistnevnte vant i august. 

«My aim was to shove it right up that black a**» er Williams sitert å ha sagt. Til publikums store forbauselse. Williams var raskt ute med å skrive en beklagelse på sin hjemmeside.

– Jeg beklager kommentarene jeg kom med i går kveld under den årlige Caddy Awards-middagen i Shanghai. Spillere og caddier ser frem til denne kvelden hele året og stemningen er spøkefull og morsom. Jeg innser nå at mine kommentarer kan ha blitt tolket som rasistiske. Jeg står fast på at det ikke var hensikten. Jeg beklager dypt til Tiger og alle andre som må føle seg støtt, skriver new-zealenderen.

Adam Scott har i etterkant av hendelsen forsvart Williams, og insisterer på at han ikke skal gi den profilerte caddien sparken.

– Jeg tror alt som ble sagt i det rommet var spøkefult og jeg synes det han sa ble tatt ut av sammenheng. Alt som involverer Tiger blir en story, mens jeg verdsetter Stevies bidrag til mitt spill, og jeg vil at hans skal fortsette å være min caddie, avslutter Scott.