Fra Titleist Tours Facebook-profil:

I jenteklassen klarte Marthe Wold fra Stavanger GK å holde sine argeste konkurrenter på avstand under lørdagens finalerunde på Titleist Tour på Hauger Golfbane. 

Med ni over par vant hun med seks slag foran Stine Pettersen fra Moss & Rygge GK, som igjen var ett slag foran Mariell Bruun fra Larvik GK. Denne trioen hadde god avstand ned til de øvrige spillerne i henteklassen. Marthe Wold vant for øvrig første utgave på årets Titleist Tour på Sola.

I gutteklassen derimot var det spennende helt til slutt. Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK), Kristoffer Ventura (Moss & Rygge GK) og Vetle Marøy (Bergen GK) holdt følge nesten helt inn. Vetle begynte å sakke etter ved runding under lørdagens finalerunde og ble nummer tre totalt på sju over par. Kristian og Kristoffer knivet om ledelsen foran de ni siste hullene, men til slutt var det Drammen-spilleren som trakk det lengste strået med et totalresultat på tre over par. Kristoffer tok andreplassen på seks over par. Også for Kristian Krogh Johannessen var det årets andre seier på Titleist Tour. Det ble gull under junior-NM i Larvik.

Under lørdagens runde opplevde man en albatross på hull 3 – et par fem hull. Det var Fredrik Lie Larsen fra Larvik GK som stod for prestasjonen. Albatross betyr at man spiller hullet på tre under par og Fredrik brukte to slag på det 428 meter lange hullet.

Titleist Tour på Hauger Golfbane ble avviklet til terningkast 6, og arrangørene Hauger GK hadde nedlagt et formidabelt arbeide med å legge forholdene til rette for landets beste juniorgolfere. Til tross for at vi er snart midtveis i den første høstmåneden fremstod banen i meget bra stand med utrolig bra greener. Det er en tøff mesterskapsbane, hvor spillerne virkelig fikk brynet seg i den sterke vinden.

Ukens turnering på Hauger var den nest siste på årets Titleist Tour. 28. september braker finalen løs på Kragerø Golfklubb.

 

– – – – – – –

Runde 1 og 2

Ukens Titleist Tour-turnering på Hauger spilles en dag tidligere enn normalt for å ikke kollidere med Suzann Pro Challenge. Marthe Wold og Kristian Krogh Johannessen er best i gang.

Hentet fra Titleist Tours Facebook-side:

Alt ligger til rette for en thrilleravslutning på guttesiden under den sjuende utgaven av Titleist Tour som avsluttes på Hauger GK lørdag. Det skiller bare ett slag mellom de fem beste. Leder gjør Kristian K. Johannessen fra Drammen GK med én under par etter 27 spilte hull. 

Slaget bak følger Andreas Halvorsen (Larvik GK), Vetle Marøy (Bergen GK), Patrick Tuhus (Aurskog-Finstadbru GK) og Kristoffer Ventura (Moss & Rygge GK).

Grunnen til at det kun ble spilt 9 hull på fredagens andre runde skyldtes kraftig vind og vanskelige spilleforhold. Dermed kom man i en tidsklemme. Den første runden tok lengre tid en den stipulerte rundetiden, og det var ingen mulighet for å spille den andre runden ferdig i løpet av fredagskvelden. Også faren for nattefrost gjør at det kunne skapt unødige problemer med tanke på finalerunden lørdag, hvis man hadde valgt å fullføre den andre runden lørdag morgen.

Blant jentene har Marthe Wold fra Stavanger GK tatt en solid ledelse med fem over par. Hun leder med fem slag på sin argeste konkurrent – Stine Pettersen fra Moss & Rygge GK. To slag bak Stine følger Mariell Bruun (Larvik GK) og Caroline Nimann Sponheim (Oppegård GK).

Hauger Golfbane fremstår i en meget god stand selv om vi allerede er godt inne i den første høstmåneden. Banen er i en utrolig bra kondisjon med topp greener. Banemannskapene har gjort en formidabel innsats for å tilby landets beste juniorer de aller beste spilleforholdene.