Den lange putteren ser ut til å ha kommet for å bli, etter en kanonsesong på PGA-touren. Spillere som Adam Scott, Phil Mickelson og Ernie Els har lagt den i bagen, og i sommer fikk den sin første major-tittel da Keegan Bradley vant US PGA Championship. Etter å ha slitt i lang tid med å finne tilbake til godfølelsen på green har mange lurt på om Tiger Woods blir den neste til å hive seg på trenden. Det blir han ikke.

Tiger innrømmer å ha lekt med en lang putter på treningsfeltet, men han utelukker at han kommer til å bruke den i turneringssammenheng.

På spørsmål om han har vurdert et bytte svarte han:

– Nei, det gjør jeg ikke. Måtten jeg roterer køllebladet på gjennom mitt putting-stroke er nøyaktig likt som med en mageputter. Bevegelsen er mye av det samme, ettersom jeg liker å release køllen med høyrehånden. Så min egen putter har den samme nytteverdien, sier Woods.

– Noen spillere liker å dra køllen rett tilbake og rett frem, slik som Phil Mickelson. Med mageputteren får han et mer buet svingspor, noe som er mer likt mitt eget stroke. Men det er hovedsaklig vekten i køllen jeg ikke liker.

Woods forsøker å få karrieren tilbake på rett spor etter to år med seiers-tørke, og han er nå ute av topp-50 i verden. Nå føler Tiger at han er tilbake på rett kurs, og at svingendringene han og Sean Foley jobber med bærer frukter. Spesielt fra tee.

– Noen ganger er statistikker misvisende. I det siste har jeg slått mange baller som har landet i fairway, men rullet ut i roughen. Utgangsvinklene på slagene mine er mye bedre, og jeg slo kun to virkelig dårlige driver forrige helg – en til venstre og en til høyre. Ellers startet det meste på rett linje, før de så skrudde den ene eller andre veien. Det er ikke de flytende slicene eller kraftige hookene jeg fikk før. Jeg trenger bare flere repetisjoner og mer tid, avslutter han.

 

Kilde: ESPN