Fitzpatrick (England) lå ett slag bak sin landsmann Tyrrell Hatton før det siste hullet, men etter at Hatton avsluttet med bogey, kunne Fitzpatrick sikre seieren med birdie. Det klarte han, takket være en mesterlig up-and-down fra greenbunkeren.

Dette var Fitzpatricks andre seier for sesongen og tredje på 13 måneder.

(Foto: Getty Images)

– Dette betyr alt for meg, spesielt med tanke på at det er årets siste turnering. Det er veldig spesielt. Man ønsker seg ikke slike halvannenmetersputter for å vinne, men når man senker de føles det desto bedre, sa Fitzpatrick etter at seieren var i boks.

– Det har vært et langt år for meg, og jeg må innrømme at dette var toppen av kransekaka, sier Fitzpatrick, som representerte Europa i Ryder Cup for første gang tidligere i høst.

Før denne uken var det fire spillere som hadde mulighet til å ta sammenlagtseieren på europatouren, Race to Dubai: Henrik Stenson, Alex Norén, Rory McIlroy og Danny Willett. Stenson sikret karrierens andre sammenlagtseier, takket være en mesterlig avslutningsrunde på 65 slag og delt 9. plass.

(Artikkelen fortsetter under høydepunktene)

Stenson er bare den 12. spilleren noensinne som ender på toppen av europatouren mer enn en gang i løpet av karrieren. Andre navn som har gjort den samme bragden er Severiano Ballesteros, Rory McIlroy, Ernie Els, Colin Montgomerie og Nick Faldo.

– Jeg er veldig fornøyd med å få navnet mitt på dette trofeet igjen. Det har vært et fantastisk år, det beste i min karriere. Jeg har alltid trodd det kom til å bli vanskelig å toppe 2013, men det mener jeg at jeg har gjort i år, forteller Stenson, som kan se tilbake på et år som har inneholdt både seier i The Open og en sølvmedalje i OL.

Den nye europatour-sesongen slår i gang i Sør-Afrika 1. desember. Det er ventet at Espen Kofstad er blant spillerne som stiller til start i Alfred Dunhill  Championship på Leopard Creek.

Resultater DP World Tour Championship