Med topp-6-plasseringer i fem av sine siste seks turneringer, inkludert fire pallplasseringer og en seier, 20 klarte cuter på rad på PGA-touren og andreplass på PGA Tours poengliste FedEx Cup sammenlagt er det liten tvil om at Viktor Hovland er en av tourens aller heteste spillere om dagen.

Denne uken skal nummer 13 på verdensrankingen i aksjon igjen på Bay Hill i Florida, og Hovland er bookmakernes favoritt sammen med Rory McIlroy til å vinne turneringen.

Da Hovland møtte pressen onsdag, reflekterte han over den eksplosive utviklingen han har hatt siden i høst.

– Alle deler av spillet mitt er veldig, veldig forskjellig. Jeg slår lenger, og jeg skrur ikke utslagene like mye fra venstre mot høyre som jeg pleide å gjøre. Jeg klarer å slå jernkøllene høyere. Jeg svinger litt raskere, og det hjelper ut av roughen. Nærspillet mitt er bedre, og jeg klarer å slå flere typer slag, sier Hovland, som åpenbart er full av selvtillit om dagen.

Etter at han byttet trener til Jeff Smith for noen måneder siden, har Hovland også byttet til AimPoint-siktemetoden på greenene, som kort fortalt går ut på at man leser greenene med følelsen i føttene i stedet for med øynene.

Også det har gitt raskt resultater.

– Når det kommer til puttingen, klarer jeg nå å lese putter stabilt. Før var det ren gjetning. Det er veldig kult å føle at alle delene av spillet mitt har endret seg dramatisk. Det betyr ikke at jeg kommer til å spille bra hver eneste uke, men jeg har potensial til å gjøre det, konstaterer Hovland.

Allerede den første turneringen Hovland tok i bruk AimPoint gikk han fra å tape til å tjene slag med putteren sammenlignet med resten av feltet. Turneringen etter tok han karrierens andre PGA Tour-seier i Mayakoba Golf Classic i Mexico.

– Jeg er en langt bedre putter akkurat nå enn jeg var da jeg ble proff, selv om jeg fortsatt kommer til å ha noen uker hvor jeg taper slag tilfeltet. Men nå har jeg i det minste et system som jeg kan stole på.

Den økte farten har utvilsomt hjulpet også. Hovland har for tiden en snittscore på 69,63 slag, nest best på PGA Touren, kun slått av verdensener Dustin Johnson.

– Ball-strikingen min var allerede bra da jeg ble proff, så det var ikke nødvendigvis så veldig mye å forbedre. Men det faktum at jeg har fått mer hastighet, hjelper virkelig, og ikke nødvendigvis bare de ukene hvor jeg treffer mange fairwayer, men også når jeg slår dårlig og er mye i roughen. Nå er jeg i hvert fall 15-20 meter lenger frem i roughen, og da kan jeg faktisk konvertere de missene til greentreff.

– Nå handler det det først og fremst om å senke flere putter og chippe til meg litt flere up-and-downs, konstaterer Hovland om hvor han har størst rom for forbedring akkurat nå.

Hovland starter åpningsrunden av Arnold Palmer Invitational klokken 18.57 norsk tid torsdag i ball med Rickie Fowler og Jason Day. Kristoffer Ventura slår ut klokken 19.19 sammen med Jazz Janewattananond og Kamaiu Johnson. Turneringen sendes på GOLFTV og Eurosport Norge.