I strålende sol og nesten ingen vind var det optimale forhold for gode scorer i torsdagens åpningsrunde av norgesmesterskapet på vakre Atlungstad Golf ved Mjøsa.

Mikkel Antonsen (Drøbak GK) benyttet muligheten til å fortsette der han slapp i helgen, da han vant bronse i storturneringen European Young Masters på Oslo GK, etter å ha blitt slått på oppløssiden av Bård Skogen. Mikkelsen startet den turneringen med å skape overskrifter med sin turneringsrekord på Bogstad med 63 slag.

På Atlungstad torsdag leverte 15-åringen en bunnsolid bogeyfri-runde bestående av fem birdies og resten par. Med 67 slag på scorekortet leder han turneringen med ett slag over Kenneth André Johansson (Østmarka GK), Herman Wibe Sekne (Oslo GK) og Lars Mjeldheim Sandvoll (Fana GK).

Målet nå er bare å fortsette i samme spor i tre dager til. Feltet er ganske åpent, så alt kan skje

Mikkel Antonsen

– Det var en bra runde. Innspillene mine var nøkkelen til den gode scoren. Jeg hadde tre tap-in-putter for birdie. Den lengste birdieputten jeg satt i dag var på en halvannen meter. I tillegg chippet jeg i en gang for birdie. Det var ikke så enkelt å putte i dag, greenene var ikke så gode. Men jeg er godt fornøyd med starten, sier Antonsen til Norsk Golf.

Dersom han skulle holde løpet ut hele veien til søndag ettermiddag, vil han bli tidenes yngste norgesmester for herrer – og den nest yngste vinneren totalt, kun slått av Suzann Pettersen, som var 15 år og fire måneder da hun vant NM i 1996. Antonsen fyller 16 år i desember.

– Det er så klart gøy å se navnet sitt på toppen i NM, men jeg legger ikke så mye i det. Det er bare første dag og mye golf som fortsatt skal spilles, sier Antonsen.

To ganger tidligere har tenåringer fra Drøbak GK vunnet NM for herrer: Henrik Bjørnstad var 17 år gammel da han vant NM i 1996, mens Viktor Hovland var 16 da han vant for tre år siden.

Antonsen har bodd de fem siste årene i Spania, og har dermed konkurrert lite i Norge. Da han var hjemme i fjor, rakk han likevel å vinne U15-klassen i junior-NM på Byneset GK.

Les også: Alt du trenger å vite til NM på Atlungstad

Selv om han nå leder på Atlungstad, mener han at han har mer å gå på.

– Spillet var solid, men ikke fantastisk. Jeg er godt fornøyd med å gå bogeyfritt. Jeg er i god form og er full av selvtillit om dagen, men jeg må innrømme at jeg var overrasket over runden på ni under par på Bogstad. Målet nå er bare å fortsette i samme spor i tre dager til. Feltet er ganske åpent, så alt kan skje, konstaterer unggutten.

Årets startfelt i NM er preget av at så å si alle de mest kjente norske navnene uteblir. Ingen av tour-proffene deltar, og også de tre best rangerte amatørene, Viktor Hovland, Kristoffer Reitan og Kristoffer Ventura, glimrer med sitt fravær.

Dermed er Markus Braadlie feltets høyest rangerte spiller og en av de favorittene til å vinne NM. Braadlie fikk også soleklart flest stemmer av leserne da Norsk Golf ba leserne tippe NM-vinneren før turneringen slo i gang

Braadlie skuffet imidlertid med en åpningsrunde på en over par og delt 30.-plass foreløpig. Hans spillepartner på torsdag, Kenneth André Johansson (Østmarka GK), leverte derimot varene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kompisene Kenneth André Johansson (t.h) og Markus Braadlie sammen på tee under torsdagens åpningsrunde av NM på Atlungstad. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Den langtslående kraftpluggen deler andreplassen på fire under par, ett slag bak Antonsen.

– Jeg chippet dårlig, men det lange spillet var bra. Jeg spilte ganske stødig, men det er ikke lett å senke putter når greenene er som de er, sier Johansson, som mener han har gode muligheter til å vinne denne uken.

– Spiller jeg som jeg pleier, bør jeg ha en god sjans, konstaterer Johansson, som har hatt en god første halvdel av sesongen med en seier, en tredjeplass og en fjerdeplass på de tre Srixon Tour-turneringene han har spilt.

NB! Noen spillere er fortsatt ute på banen. Artikkelen oppdateres senere.

Mens herrene hadde tidlige starttider torsdag, slo de første damene ut klokken 13.00.

Les rapport fra dag 1 her, hvor Karoline Lund har tatt ledelsen med en runde på tre under par.

Leaderboard NM herrer