Denne helgen er det AIG Women´s Open på én av golfsportens mest klassiske og mest utfordrende linksbaner.

Carnoustie (eller Car-nasty, som den også kalles) regnes som den kanskje aller tøffeste banen på herrenes Open-rota, og er blant annet stedet hvor uheldige Jean van de Velde gjorde seg verdenskjent da han kollapset på sistehullet i 1999.

I startfeltet på den skotske østkysten finner vi i helgen fem svensker og tre dansker. Marianne Skarpnord er alene om å forsvare de norske fargene.

Skarpnord hadde starttid torsdag kl 15.55 norsk tid, som én av de siste startfeltet. Den norske veteranen gikk sammen med amerikanske Jenny Coleman og franske Agathe Sauzon på åpningsrunden, og leverte en runde på 74 slag, to over par.

Scorekortet var av den fargerike sorten, med seks birdier og like mange par. En trippelbogey på hull 12 kostet Skarpnord dyrt, og hun starter andrerunden fredag kl 11.15 på 90. plass.

Forhåndsfavoritt Nelly Korda, som nylig reiste hjem med gullmedalje fra OL i Tokyo, gikk ut tidlig. Og den amerikanske jenta ser ut til å fortsette storspillet fra Japan.

Med fem under par på førsterunden er Korda i delt ledelse sammen med svenske Madelene Sagstrøm og koreanske Sei Young Kim.

Selv for verdens beste damespillere er det en utfordring å skifte fra forholdene i Tokyo til linksgolf i kjølig skotsk «sommervær».

– Det var ekstremt varmt i Tokyo, men her blir det trolig regn og kalde temperaturer. Banen er hard, og du må bare forberede deg mentalt på dårlige slag. Vinden vil spille en stor rolle, og det er uunngåelig å havne i pot bunkerne, sier Nelly Korda før turneringen.

OL-vinneren har aldri spilt en linksbane som Carnoustie før.

– Dette er nok den mest «linksy» banen jeg har spilt. Den er veldig fin, men det blir avgjørende å gjøre minst mulig feil fra tee. Vi får testet oss grundig de neste dagene, innrømmer 23-åringen.

Årets utgave av AIG Women´s Open har en ny og forbedret premiepott på 870.000 dollar, nærmere åtte millioner norske kroner.

Her kan du følge leaderboardet med Marianne Skarpnord