Det er duket for en spennende avslutning på Silkeborg Ry Golfklub i Danmark, med Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) i delt ledelse før siste runde, og med Elias Bertheussen (Byneset GK) hakk i hæl på fjerdeplass, ett slag bak.

Arnøy har selskap på toppen av leaderboardet fra danske Morten Ørum Madsen og Oliver Hundebøll Jørgensen etter runder på 65 og 66 slag. Arnøy har gjort 14 birdies og bare en bogey på 36 hull, og ser endelig ut til å ha kommet over kneika etter en blytung debutsesong på Challenge Tour i fjor.

Etter å ha «rykket ned» tilbake til Nordic League denne sesongen har bergenseren fått en positiv start på året med en 9.-plass på tourens poengliste etter fem turneringer. Det har riktignok blitt tre missede cuter, men med en andreplass og tiendeplass også i bagasjen ligger han likevel godt posisjonert.

Vi minner om at det er topp-5 ved sesongslutt som sikrer opprykk til Challenge Tour (nivå 2 i Europa) for 2020.

 

 

For tre år siden led Elias Bertheussen samme skjebne som Arnøy da han falt direkte tilbake til Nordic League etter et år på Challenge Tour, og han forsøker fortsatt å komme seg tilbake igjen etter å ha vært nære på i fjor.

Nå ligger han ett slag bak ledertrioen etter runder på 65 og 67 slag, bestående av totalt 13 birdies, en eagle og tre bogeys.

Arnøy og Bertheussen har vunnet henholdsvis én og tre ganger på Nordic League tidligere. Selv om det utvilsomt er seier de begge sikter mot på fredag, er det gode grunner til å være fornøyd hvis man ender opp blant de tre beste også. De sikrer seg nemlig en invitasjon til europatour-turneringen Made in Denmark på Himmerland Golf fra 23. til 25. mai.

Den norske duoen tar fatt på avslutningsrunden klokken 8.50 og 9.00 fredag.

 

 

Leaderboard