Bergenseren startet dagen med en ledelse på fire slag, takket være 63 skag (-9) fredag, en runde han beskrev som sin beste noensinne.

Halvveis i «moving day» lørdag mistet han imidlertid ledelsen da franskmannen Victor Perez kom bakfra i en forrykende fart. Med en vanvittig runde på elleve under par ledet han på et tidspunkt med to slag over Arnøy, men etter den trege starten på tredjerunden slo nordmannen kraftig tilbake.

Han gikk de siste åtte hullene på seks under par, inkludert fem birdies på rad fra hull 11 til 15, og med 67 slag for dagen (-5) og imponerende 19 under par sammenlagt leder han med to slag før søndagens sisterunde.

– Jeg er stolt av at jeg klarte å komme inn med en så god score. Det er ikke lett å starte med en ledelse på fire slag. Spillet mitt var veldig bra i dag også. Det startet bra, men det gikk litt tregt på midten av runden da jeg misset flere korte putter på rad, men da var det ekstra digg å gjøre mange birdies på veien inn, sier Arnøy til Norsk Golf.

Arnøy, som sikret Challenge Tour-kortet for 2018 med en andreplass i Irland for to uker siden, spiller bedre golf enn han noensinne har gjort om dagen, og etter 54 hull har 20-åringen rukket å gjøre smått utrolige 23 birdies og en eagle.

– Jeg spiller med masse selvtillit. Det er en deilig følelse å gå «all in» for å vinne turneringen i stedet for å tenke på at man spiller for å klare kortet, sier han.

Arnøy står med én proffseier tidligere i karrieren. Den kom på Borre Open på Nordic League i fjor vår. Skulle han holde løpet ut og vinne på søndag, vil han gjøre et tigersprang oppover Challenge Tour-rankingen og opp til topp-25. Da er plutselig europatour-kortet innen rekkevidde. Det var det nok ikke noen som hadde sett for seg for bare noen uker siden.

– Har du overrasket deg selv de siste ukene?

– Jeg kan egentlig ikke si det, smiler han.

Mens Arnøy kan spille med senkede skuldre i Spania, er det mye på spill for Miklagard-veteranen Christian Aronsen. Han har brukt opp wild-cardene sine denne sesongen, og er avhengig av en topp-10-plassering for å kvalifisere seg til neste turnering. Den henger nå i en tynn tråd etter at han gikk lørdagens runde på én over par og falt fra niende- til 44.-plass. Han ligger nå fire slag bak topp-10.

Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) deltok også i Spania, men misset cuten – til tross for at han lå helt oppe på andreplass etter første runde.

Leaderboard Challenge de Espana