Miklagard-spilleren var bunnsolid for tredje dag på rad under lørdagens runde i Finland. Med hele syv birdies på scorekortet, samt en bogey og resten par, signerte han for en knallsterk 66–runde, hans laveste score denne uken.

Den løftet ham syv plasser oppover leaderboardet til delt fjerdeplass. Med -13 sammenlagt ligger han nå bare fire slag lederen Paul Howard (England) før siste runde. 

Dermed er Aronsen i ferd med å slå kraftig tilbake etter å ha misset to cuter på rad på Challenge Tour. Aronsen hadde en sterk sesong på Nordic League i fjor, men endte akkurat kort av å sikre seg topp-5-plasseringen som hadde gitt ham Challenge Tour-kortet i år. Årets sesong har gått tregere for veteranen, som ligger nede på 40.-plass på Nordic Leagues pengeliste etter 10 turneringer.

Nå venter noen wild-cards på Challenge Tour, og om et par uker er det duket for Viking Challenge på hans hjemmebane Miklagard. Dermed ser det nå ut til at han heller forsøker å sikre seg Challenge Tour-kortet for neste sesong gjennom de mulighene han får på Challenge Tour i år. 

Nå ligger han an til karrierens største utbetaling. Skulle Aronsen lykkes i å havne på pallen, vil det gi ham en sjekk på rundt 15 000 euro, cirka 141 000 kroner. Da vil han plutselig være i nærheten av å sikre seg arbeidstillatelse på Challenge Tour neste år gjennom pengelisten. Vi minner også om at hvis han ender topp-10 i Finland, vil han vært automatisk kvalifisert til neste ukes Challenge Tour-turnering i Nord-Irland.

Aronsen var den eneste av de fem norske spillerne som klarte cuten denne uken. Både Jarand Ekeland Arnøy, Eirik Tage Johansen, Kristian Krogh Johannessen og debutanten Kristoffer Reitan måtte reise slukøret hjem.

Leaderboard Finnish Challenge