Lørdag tok veteranen et stort skritt i riktig retning på vei til å kvalifisere seg til Challenge Tour for første gang. Aronsen avsluttet med en fargerik 69-runde på Kristianstad Golfklubb, bestående av syv birdies, to bogeys og en dobbelbogey.

Med birdie på det siste hullet – et hull han gjorde bogey på de to foregående rundene – sikret han andreplassen (-8) sammen med danske Patrick Winther, to slag bak Ola Johansson.

Dette var Aronsens andre tredje pallplassering for sesongen, og hans syvende topp-10-plassering. Timingen var spesielt bra med tanke på at de 600 000 svenske kronene i den samlede premiepotten gjorde turneringen til en av årets viktigste.

Lørdagens andreplass gjør at Aronsen fortsatt ligger på fjerdeplass på Nordic League-tabellen etter litt over halvspilt sesong. Det er topp-5 ved sesongslutt som sikrer Challenge Tour-kortet for 2017. Nå venter tre ukers sommerferie på Nordic League. Neste turnering spilles 4. til 6. august.

Aronsen hadde selskap i topp-ti av Elias Bertheussen etter to runder, men trønderen falt dessverre fra på sisterunden. Med 75 slag lørdag falt han til delt 20. plass.

Sondre Ronold delte 34. plassen (+1), mens Torbjørn Johansen (+4) måtte ta til takke med delt 51. plass.