Som en erstatning for spillere som til daglig holder til på nivå tre i amerikansk golf; PGA tour Latinoamérica, the Mackenzie Tour – PGA tour Canada og PGA tour Series-China, ble det oppretta en samletour for disse spillerne, kalt LOCALiQ Series.

Blant de 78 beste

Denne uka spilte de 78 beste spillerne om spillerettigheter til tre turneringer på neste sesongs PGA Tour. Blant dem var nordmannen Andreas Halvorsen.

For Halvorsen var utgangspunktet enkelt; ettersom han ikke hadde hanket inn nok poeng i de sju tidligere turneringene til å kjempe om de to topplasseringgene sammenlagt, handlet alt om å vinne den åttende og siste turneringa; den såkalte LOCALiQ Series Championship, noe som også ville bety spillerett på den største amerikanske touren.

Halvorsen kvalifiserte seg til turneringa etter 2. plassen i den siste turneringa før finalespillet, noe som tydet på at toppformen var i anmarsj.

Det var ingen cut i turneringa, noe Halvorsen nok skal prise seg lykkelig for etter åpningsrunder på henholdsvis 70 og 74 slag, men før de to avsluttende rundene skrudde 23-åringen fra Larvik på bryteren.

God avslutning

Torsdagens 69-runde var blant dagens ti beste, og fredagens avsluttende 68-runden, der Halvorsen avsluttet med en eagle, var den sjuende beste avslutningsrunden.

Dermed krabbet Halvorsen opp til en 7.-plass til slutt. Hederlig nok, men likevel sju slag for mye til å sikre seieren i LOCALiQ series championship, og spillerett på neste sesongs PGA tour.

Amerikaneren David Pastore vant turneringen som ble spilt i Duluth i Georgia i USA.

Leaderboard