Bertheussen-opptur i Danmark

Elias Bertheussen (Trondheim GK) endte på en fin 13.-plass i Nordic League-turneringen Kellers Park Masters.

Turneringen ble spilt med et modifisert stablefort-format, der albatross var verdt åtte poeng, eagle fem poeng, birdie to poeng, par null poeng, bogey ett minuspoeng og dobbelbogey eller verre tre minuspoeng.

Bertheussen avsluttet turneringen med 30 poeng og en score som tilsvarte solide 14 under par på tre runder. Trønderen spilte stabilt hele veien, og i løpet av de 54 hullene var det bare to hull han ikke klarte å få par eller bedre.

Vinneren Åke Nilsson vant turneringen på 42 poeng sammenlagt, kun to poeng foran nærmeste utfordrer, islendingen Axel Boasson. Nilsson endte turneringen 18 under par.

Bertheussen sesongåpnet med misset cut i Danmark forrige uke. Han har vært satt ut i spill gjennom store deler av vinteren på grunn av kyssesyken, og dermed fått mye av sesongoppkjøringen ødelagt.

I slutten av mars begynte han opptreningen ute på golfbanen igjen under en treningstur til Thailand, og nå har han altså sikret en topp-15-plassering allerede i hans andre turnering tilbake igjen.

Bertheussen mistet Challenge Tour-kortet i 2015, og tilbake på Nordic League i fjor klarte han bare en  32.-plass på pengelisten.

Christian Aronsen (Miklagard GK) ble nummer 15 denne uken, ett poeng bak Bertheussen, mens Kristoffer Reitan (Oslo GK) fulgte ytterligere seks poeng bak på delt 22.-plass. Torbjørn Johansen (Askim GK) ble nummer 26 (23 poeng).

Sander Stavnar, Mathias Schjølberg og Anders Ellingsberg misset cuten.