Henrik Bjørnstad (Miklagard GK) skrudde tiden tilbake og leverte festgolf med en runde på åtte under par – 64 slag.

39-åringen kom stormende ut av portene med tre birdies og en eagle på sine seks første hull for dagen. Dagens første blemme kom på hull 9, da han misset i skogen på utslaget og gikk fra green med dobbelbogey. 

Han tok ett slag tilbake med birdie umiddelbart etter, men tapte det slaget igjen med bogey på hull 12. Det skulle også bli hans siste for dagen, og Bjørnstad avsluttet runden på samme måte som han startet den.

Med fem birdies på de seks siste hullene (!) signerte han for en fantastisk runde med ni birdies og en eagle. 64-runden er en tangering av banerekorden på Holtsmark satt av tre spillere før ham, blant andre Kristian Krogh Johannessen da han vant turneringen i 2015.

– Det var en veldig, veldig bra runde. Med unntak av hull 9 var den tilnærmet så bra som det kan bli. Jeg slo ballen fantastisk, og misset kun to greener og to fairwayer, sier Bjørnstad til Norsk Golf.

Bjørnstad var alene i ledelse med tre slags margin da han kom inn i klubbhuset, men har siden fått selskap på toppen av leaderboardet av svenske Jacob Glennemo, som tangerte banerekorden på nytt fem timer etter Bjørnstad.

Det har vært en imponerende norsk start på Holtsmark, og Elias Bertheussen (Byneset GK), Sebastian Eidsæther Syr (Losby GK) og Torbjørn Johansen (Miklagard GK) deler tredjeplassen på fem under par. Rett bak følger også 17 år gamle Sander Akeren (Oslo GK), Aksel K. Olsen (Stavanger GK) og Gøran Sømme Haglund (Sandnes GK) på sjetteplass.

Henrik Bjørnstad sier at runden hans er «up there» med de beste rundene han har spilt også tidligere i karrieren.

– Jeg har følt jeg har hatt noe på gang den siste tiden, så dette var veldig forløsende og deilig. Jeg gjorde litt om på grepet etter forrige turnering, hvor jeg slo noen dårlige slag jeg ønsket å få vekk. Jeg trente masse forrige uke med det nye grepet, og de siste dagene har jeg hatt noen ordentlig gode runder på Miklagard og Drøbak. Det var skikkelig digg å endelig sette alt sammen. Dette var en av mine beste runder noensinne. Jeg hadde kontroll på alle deler av spillet.

Det er for øvrig passende at Bjørnstad er banerekordholder på Holtsmark: I 2005 var han med på den seremonielle åpningen av golfbanen sammen med Suzann Pettersen.

– Det er en veldig fin bane. Jeg hadde hørt litt blandet informasjon om forholdene før denne uken, men greenene rullet skikkelig bra. Og layouten er veldig bra. Man merker at det er en som har peiling på å designe baner som har vært der. Det er få baner i Norge som har denne layouten her. Det er morsomt å kunne spille så gode baner i Norge, forteller den tidligere PGA Tour-spilleren.

(Mange spillere er fortsatt ute på banen. Artikkelen oppdateres senere.)

 

 

Turneringsprogrammet til Henrik Bjørnstad har vært av det glisne slaget så langt denne sesongen, men har spilt litt flere turneringer i sommer. 

Han spilte sin første turnering for året i Challenge Tour-turneringen Made in Denmark Challenge i slutten av juni og misset cuten. Tre uker senere var han bidragsyter da Miklagard GK vant lag-NM på hjemmebane. For to uker siden spilte han sin første Nordic League-turnering for sesongen på Esbjerg GK, hvor han endte på 41.-plass.

Han sier han har spilt nok turneringer den siste tiden til å føle at han er inne i turneringsrytmen igjen.

– Det er stor forskjell på å spille treningsrunder og å spille turneringer. Nå føles det helt naturlig å pegge opp igjen. I starten var det litt høyere skuldre første tre-fire hullene. Jeg føler meg definitivt godt inne i rytmen igjen, sier Bjørnstad, som planlegger å spille europatour-kvalifiseringen som starter i september.

Leaderboard