Den tidligere Oklahoma State University- og landslagsduoen imponerte i de tre første rundene og hadde en luke på bare to slag opp til teten før siste runde søndag.

Da dagen var omme, hadde avstanden opp til de australske vinnerne Marc Leishman og Cameron Smith økt til hele ni slag.

Hovland og Ventura fikk det aldri til å stemme i foursome-avslutningen og måtte ta til takke med en runde på hele seks over par.

Dermed falt de 21 plasser ned til 25.-plass (-11) av totalt 33 lag som klarte cuten.

Det var mye på spill for spesielt Kristoffer Ventura søndag. Etter å ha slitt kraftig de siste månedene har han falt til utenfor den viktige 125.-plassen på poenglisten FedEx Cup som sikrer forlenget arbeidstillatelse på PGA Tour neste år.

Med seier i New Orelans kunne han imidlertid få en såkalt «vinnerkategori», som ville sikret ham PGA Tour-spill også neste år. Selv hvis det ikke hadde gått, ville en plassering helt i toppen ført til et tigersprang oppover FedEx Cup-listen, men resultatet nå blir i stedet at han faller ytterligere fire plasser til 133.-plass.

Spillet hans søndag var preget av høye skuldre, og da makkeren hans Hovland i tillegg hadde med seg en iskald putter, er foursome kanskje den mest krevende spilleformen man kan begi seg ut på.

(Artikkelen fortsetter under)

«Team Norway» fikk en skjev start etter at Ventura misset to korte par-putter på hull 1 og 2. På hull 4 var det Hovland sin tur til å misse en kortputt for par, før han bommet en god mulighet for birdie hullet etter.

Man skjønte allerede da at dette ikke var deres dag, og da Hovland bommet en to meter lang par-putt igjen på hull 6, var de plutselig fire over for dagen.

På hull 9 sviktet putteren igjen på en par-putt igjen for Hovland – denne gangen fra bare en meter, og tre hull senere misset han fra to meter for å gå til +6.

På hull 16 kom det endelig et etterlengtet smil da Ventura chippet i fra greenkanten, men dessverre var det bare for par etter at Hovland hadde slått pitchen fra 40 meter i vannet.

Med par også på de to siste hullene landet de dermed på en runde på 78 lag, og fra å ha gjort 20 birdier de første 54 hullene, ble det ikke en eneste en på søndag.

Både Hovland og Ventura får mulighet til revansj allerede om noen dager igjen. De stiller begge til start i Valspar Championship i Florida som starter torsdag.

(Artikkelen oppdateres)

Resultater