I European Young Masters representeres hver nasjon med to jenter og to gutter, og Markus Braadlie, Tomas Helgø, Karoline Lund og Madelene Stavnar fikk den ærefulle oppgaven med å forsvare de norske farger i Sveits.

Denne gangen var det Markus Braadlie som stjal rampelyset.

Da han gikk ut i lederball på lørdagens finalerunde, hadde han fire slag opp til franske Antoine Auboin. Mens franskmannen lot seg prege av situasjonen fortsatte Braadlie å storme frem, og før turneringens siste hull lå de unge talentene helt likt. 

Alt lå til rette for omspill, men Braadlie ville det annerledes. Med en sterk birdie på det aller siste hullet, kunne han strekke hendene i været etter å ha innhentet og rykket forbi en skuffet konkurrent som måtte nøye seg med et avsluttende par.

De norske juniorgutta fortsetter altså å bevise at de er blant verdens beste. Braadlies seier i Sveits, i tillegg til Kristoffer Reitans seneste bragder i både EM og US Junior Amateur, er solide bekreftelser på at det gror godt blant de yngre.

Tomas Helgø avsluttet for øvrig med en 78-runde i European Young Masters, og endte til slutt på en delt 46. plass.

I jenteklassen falt Karoline Lund noen plasser på listen med 76 slag lørdag, og med +11 totalt endte hun på delt 14. plass. Madelene Stavnar havnet på en delt 25. plass, tre slag bak sin lagvenninne. 

I lagkonkurransen, hvor scorene fra både gutte- og jenteklassen kombineres, endte Norge på en godkjent åttendeplass under coach Tom Vollans ledelse.

LEADERBOARD