Daffinrud og Skarpnord med god sluttspurt

Den norske duoen forbedret spillet fra runde til runde på Europa-touren, og endte på delt 22. plass.

Både Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud leverte skuffende åpningsrunder på 70-tallet under Tipsport Golf Masters i Tsjekkia.

Så skjerpet de seg!

– Jeg kom litt tregt i gang den første runden, men er veldig fornøyd med at jeg spiller bedre og bedre for hver dag, sier Daffinrud til Norsk Golf.

Jeg er veldig fornøyd med at jeg spiller bedre og bedre for hver dag

I stedet for tidlig helgefri for dem begge, sikret den norske duoen videre turneringsspill med langt bedre score i midtrunden.

Sykdom

Men selv om Daffinrud greide cut-en var det likevel ikke gitt at hun kom til å spille søndagens avsluttende runde.

– I går ettermiddag lå jeg rett ut med feber og hodepine, og var veldig usikker på om jeg kunne spille i dag. Formen var bedre i dag morges så jeg bestemte meg for å spille.

Det angrer hun ikke på i dag.

– Jeg kjempet meg gjennom og er veldig godt fornøyd med dagens 68-runde.

Skarpnord gikk sisterunden fem under par, noe som var blant avslutningsdagens beste, og hoppet tretti plasser opp på resultatlista, fra 52. til delt 22. plass.

Norsk deling

Daffinrud ledet lenge på Skarpnord, men en bogey på siste hull gjorde at landskvinnene begge endte på 209 slag, elleve bak vinneren.

Litt kjedelig å avslutte med bogey etter å ha vært bogeyfri hele dagen

– Jeg ante jo ikke hva Marianne hadde gått, så det ble som det ble, men selvfølgelig kjedelig å avslutte med bogey etter å ha vært bogeyfri hele dagen, sier Daffinrud.

Danske Nanna Koerstz Madsen (-15) vant turneringen foran skotske Pamela Pretswell (-10).