Det ble klart etter at Danmark slo Australia 3-1 i finalen på Centurion Club i England.

GolfSixes var europatourens første turnering i sitt slag, og et resultat av at touren stadig tenker utenfor boksen i jakten på å utvikle golfsporten; 16 lag bestående av to spillere fra hver nasjon startet turneringen i gruppespill, før de gikk videre til sluttspillet – ikke ulikt Champions League i fotball. Turneringen skilte seg imidlertid ut på mange andre måter. Spillerne gikk sekshulls-matcher, spilte greensome, hvor begge spillerne slår ut og deretter velger de ball, utøverne måtte gå med mikrofon, slo ut til musikk og pyroteknikk, og måtte også forholde seg til en «slag-klokke» på hull 4– hvis de brukte mer enn 40 sekunder på å slå ballen, ble man tildelt ett straffeslag. Turneringen ble streamet direkte på europatourens YouTube- og Facebook-kanal.

Søndag kveld var det bare to lag igjen i konkurransen, og seieren gikk til Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard i finalen over Scott Hend og Sam Brazel. Dermed har Olesen bidratt til dansk lagseier på europatouren for andre gang på bare et halvt år. I fjor høst vant han nemlig ISPS Handa World Cup of Golf sammen med Søren Kjeldsen.

Det har vært herlig å se hvor mange barn som har vært her ute. Forhåpentligvis ønsker de å starte med golf etter dette

Lucas Bjerregaard

Danmark endte på andreplass i gruppe A på lørdag, og etter å ha slått både Frankrike og Italia 2-1 sikret de seg en plass i finalen. Der tok Australia ledelsen 1-0 med birdie på hull 3, men Danmark svarte med å vinne de tre neste hullene.

Dermed skrev de historie på europatouren som de første vinnerne av GolfSixes.

– Det har vært en utrolig uke. Fansen har vært fantastiske, og det har vært herlig å se hvor mange barn som har vært her ute. Forhåpentligvis ønsker de å starte med golf etter dette. Jeg håper på å se mer av dette fremover, sier Bjerregaard, som sier at turneringen til tross for innpakningen ikke bare var «tull og tøys».

– Vi har hatt det veldig gøy, men i dag ble det ganske mye mer seriøst. Jeg tror fansen har hatt det veldig gøy.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Thorbjørn Olesen var godt fornøyd med å se at mange dansker hadde tatt turen til England for å støtte duoen.

– Det har gått granske bra for meg i lagturneringer den siste tiden! Jeg vet ikke om det er jeg som er en lykkebringer, men jeg har vært veldig heldig med partnerne mine, sier Olesen.

– Det har vært noen intense dager. Det føles som om jeg har spilt mer enn 72 hull. Seks hull er veldig intenst i matchspill. Hvert slag teller veldig mye, konkluderer Olesen.

Resultater