Dustin Johnson er et navn vi har blitt vant til å se på toppen av leaderboardet i majorturneringer. Likevel har han fortsatt til gode å vinne en. 

En av de nærmeste gangene han har kommet var for fem år siden på Whistling Straits – samme arena som denne ukens PGA-mesterskap. Den gang rotet han bort muligheten til å vinne da han grunnet golfkøllen i en bunker på det siste hullet. Nå håper han på å få sin revansje.

Torsdag gjorde han fem birdies og en eagle i åpningsrunden av PGA Championship på vei til en runde på seks under par (66). Det gir ham en ledelse på ett slag over svenske David Lingmerth.

– I dag gjorde jeg en veldig god jobb med å holde meg tålmodig. Jeg slo slagene som banen tillot meg å slå. Jeg er veldig fornøyd, konstaterer Johnson.

I følge pgatour.com er Johnsons snittscore i de to første rundene i majorer i år på utrolige 67,83 slag, mer enn fire under par. I helgerundene er snittscoren over fire slag høyere: 72 blank.

Det er med andre ord mye jobb som gjenstår for 31-åringen om han skal løfte Wanamaker Trophy på søndag.

Kraftig vind på ettermiddagen

I likhet med Johnson har også David Lingmerth vært lynrask ut av portene de siste par majorene. Han er sammenlagt 12 under par på front nine i åpningsrunden av British Open og PGA Championship.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

David Lingmerths beste plassering i en major før denne uken er en det 17. plass i U.S. Open i 2013. (Foto: Getty Images)

Svensken, som nylig tok sin første PGA Tour-triumf i prestisjetunge Memorial Tournament, er i ferd med å etablere seg som den beste svenske spilleren som ikke heter Henrik Stenson.

Torsdagens åpningsrunde fra Lingmerth var på mange måter mer imponerende enn Johnsons. Mens Johnson spilte i relativt rolige forhold på formiddagen, blåste det kraftig opp på ettermiddagen da Lingmerth slo ut. 

– Det er en supervanskelig bane denne uken, og det blåste virkelig opp på ettermiddagen. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente meg, men jeg fikk en flying start, jeg klarte å senke noen putter og jeg ga meg selv en rekke andre gode muligheter, sier Lingmerth til pgatour.com.

På det verste var vinden oppe i 14 meter per sekund. Det er ingen enkel utfordring på en bane som er krydret med 976 bunkere – over 54 bunkere per hull!

– Jeg vet ikke. Jeg gikk ut av tellingen på hull 8 eller 9, sa Phil Mickelson (T39 på par) etter runden på spørsmål om hvor mange bunkere han besøkte torsdag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jordan Spieth og Rory McIlroy var uheldige med trekningen, men kom seg likevel under par i vinden. (Foto: Getty Images)

Spieth og Rory fem bak

Det var knyttet store forventninger til hvordan den store publikumsballen bestående av Rory McIlroy, Jordan Spieth og Zach Johnson kom til å gjøre det i åpningsrunden.

McIlroy spiller sin første turnering siden U.S. Open, etter et avrevet leddbånd i ankelen i juni. Jordan Spieth har vunnet to av årets tre majorer, mens Zach Johnson vant den forrige på St Andrews.

Det var en solid golfrunde. Jeg er full av selvtillit og ankelen plager meg ikke i det hele tatt

Rory McIlroy

Etter første runde gikk både McIlroy og Spieth en under par. Zach Johnson måtte opp i tre over par (T86), sammen med blant annet Tiger Woods.

Rory McIlroy var godt fornøyd med comebacket og hvordan han holdt stand i vinden.

– Det var en solid golfrunde. Jeg er full av selvtillit og ankelen plager meg ikke i det hele tatt, sier McIlroy.

Han holder i hvertfall ikke igjen på drivene sine: Utslagene hans var i snitt 25 meter lengre enn spillepartner Jordan Spieth, og på ett av hullene smadret han driveren hele 50 meter forbi sine to spillepartnere.

– Jeg så ikke noe forskjell i spillet hans. Han virket hundre prosent klar, sier Jordan Spieth.

Det var imidlertid et lite stykke kunst rundt green som ble dagens høydepunkt for McIlroy. På det 5. par 5-hullet var han i trøbbel fra start til slutt:

Utslaget havnet i en dyp fairwaybunker, og Rory måtte bare pitche seg ut i fairway. Tredjeslaget over vannet var akkurat for kort, og la seg på grunt vann 10 meter kort av flagget. Da brettet Rory opp buksebeina, og plasket lobwedgen ned i vannet. Ballen landet drøye tre meter forbi hullet, og Rory knyttet neven i det ballen snek seg inn via hullkanten for et mirakuløst par.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Jordan Spieth var tydelig frustrert etter å ha åpnet runden med ti strake par. Dagens første bogey kom etter en misset halvmetersputt på det 11., men Spieth kontret umiddelbart ved å senke en lang chip på det neste hullet.

– Under par var absolutt en god score denne ettermiddagen. Jeg hadde definitivt muligheten til å gå en lavere runde, sier Spieth til pgatour.com.

Hvem har du mest tro på denne uken? Fortell oss i kommentarfeltet under!

Leaderboard