«Årets Ecco-spiller», Aksel Kristoffer Olsen (26), knuser feltet, og leder Nordic league-turneringen Race to Himmerland. På plassen bak følger Elias Bertheussen (27).

– Veldig fin start på slutten av sesongen her på Himmerland, skriver Bertheussen på Facebook.

På 36 hull har de to nordmennene til sammen levert 29 birdier og to eagler.

Aksel herjer – Elias håper

Etter å ha delt ledelsen med landsmannen etter første dag, herjet Olsen med feltet på dag to. Med sju birdier og én eagle leverte Olsen en bogeyfri runde på 61 slag. Det gjør at rogalendingen leder med tre slag før siste runde.

Mens Olsen kan spille med senkede skuldre og for lengst er sikret spill på Challenge tour neste år, er Bertheussen avhengig av toppresultater for å kunne slå følge.

Jeg har enda ikke
gitt opp håpet

– Jeg har enda ikke gitt opp håpet om opprykk til Challenge Tour neste år, men det fordrer at formen holder seg like bra i 5 runder til, og at «Bertuss-flyten» melder sin ankomst.

Trønderen gikk en andrerunde på 64 slag, og ligger på delt 2. plass, to slag bak Olsen.

I riktig retning

Topp 30 får være med å spille om den totale premiepotten på 375 000 danske kroner, på søndagens finalerunde.

– Helt siden Q-School føler jeg at spillet har vært utrolig bra. Spesielt den delen av spillet som på et generelt grunnlag har vært utfordrende for min del, nemlig fra tee, har vært store steg i riktig retning. Det er utrolig gøy og motiverende å se at det er utvikling i riktig retning tross at det er høst, og få turneringer igjen på terminlisten, skriver Bertheussen.

Det er i utgangspunktet de fem beste på Nordic league-rankingen ved sesongslutt som rykker opp til Challenge tour til neste sesong. Før Race to Himmerland lå Bertheussen på 15. plass, i underkant av 11 000 euro bak 5. plassen.

Skal Bertheussen greie det er han sannsynligvis avhengig av én seier og én topp 3-plassering. I 2017 manglet Olsen 262 euro på å sikre seg challengetourkortet.

Flere nordmenn i slag

Også Christian Aronsen og Knud Andreas Krokeide greide cuten. Sistnevnte hoppet over og under cutgrensen utover ettermiddagen, mens de øvrige spillerne gjorde seg ferdige.

Delt 30. plass var akkurat nok for Krokeide.

I løpet av de to første rundene spiller spillerne én runder på hver av banene Backtee course og Garia course. Den tredje og siste runden spilles på førstnevnte.

Race to Himmerland er den neste siste turneringen på Nordic league-kalenderen, før sesongen avsluttes med tourfinale på Barsebäck, i Sverige, neste helg.

Leaderboard