– Planen er å gjøre mer av det samme!, var Aksel K. Olsens beskjed til Norsk Golf etter torsdagens åpningsrunde på seks under par på Borre.

Den planen var han ikke langt unna å gjennomføre. Fredag fulgte han opp med fire birdies og en enslig bogey for en 70-runde, og leder i skrivende stund med tre slag over Drammen GKs Kevin Andre Wright etter halvspilt turnering.

Stavanger GK er med sine 8 herrespillere og 3 damer det laget med flest spillere i ukens NM-felt. Nå har de også ledelsen i begge klasser.

– Vi har alltid hatt mange ivrige juniorer og et veldig bra utviklingsmiljø. Alle drar hverandre fremover og pusher hverandre til å bli bedre. Mens mange klubber kanskje har toppen to eller tre elitespillere er vi 10-15 på Stavanger GK som kan få bra matching mot hverandre «any day», forklarer Olsen Stavanger-suksessen til Norsk Golf.
 

Aksel Olsen
IMPONERER: Aksel K. Olsen spiller strålende på Borre, og nevner klubbmiljøet på Stavanger som en av sine største suksessfaktorer. (Foto: Norgescup/Facebook)

Selv om Olsen har skaffet seg en solid ledelse, var det Andreas Krokeide som stjal showet på Borre fredag. Med en forrykende 66-runde (-7) rykket han opp hele 33 plasser, og deler nå tredjeplassen med Jonas Lønn fra Bjaavann på fire under par.

Krokeide, som spiller collegegolf ved McNeese State University i Louisiana, har hatt en god sesong så langt. Med gode collegeprestasjoner og EM-deltagelse i bagasjen kan han i høyeste grad utfordre Olsen om kongepokalen, men da er han først avhengig av en solid tredjerunde for å komme seg innenfor rekkevidde.

Tittelforsvarer Viktor Hovland, som endte hele 26 under par på Tyrifjorden i fjor, har ikke spilt opp mot sitt potensial denne gangen. Drøbak-spilleren på delt 20. plass med +2 totalt, og har dermed 11 slag opp til siddisen på topp.

Lederen av årets Norgescup, Sander Stavnar, er også avhengig av et lite mirakel for å blande seg inn i seierskampen. Sammen med Team Alcaidesa-proffen Kenneth Svanum ligger han slaget foran Hovland på én over par.

Også i dameklassen finner vi en Stavanger-spiller i ledelsen, men Marthe Wold må finne seg i å dele førsteplassen med Camilla Vik fra Oslo. Duoen på topp er foreløpig én under par, men her er det fremdeles mange som kan blande seg inn i kampen om seieren.

Marthe Wold Camilla Vik
TØFF DUELL: Camilla Vik (venstre) og Marthe Wold troner sammen på toppen av resultatlisten i dameklassen. (Foto: Norgescup/Facebook)

På en delt tredjeplass finner vi Kristin Simonsen, som leder årets Norgescup sammenlagt. Simonsen var nylig eneste norske spiller som klarte cutten i EM, og i årets Norgesmesterskap puster hun altså lederne i nakken sammen med Renate Hjelle Grimstad.

Tittelforsvarer Mariell Bruun ligger i tillegg i angrepsposisjon på to over par totalt, og skal på ingen måte avskrives. Etter to runder deler hun femteplassen, så alt ligger med andre ord til rette for en spennende helg på Borre.
 

Leaderboard damer

Leaderboard herrer