Karoline Lund har trukket seg fra turneringen på Ladies European Tour, i Australia. Lund fullførte lørdagens runde på 86 slag, men skal i etterkant ha bestemt seg for ikke å fullføre turneringen på grunn av smerter i håndleddet.

Før siste runde lå Lund på 58. plass, atten slag over par.

Det har vært seks spillere i aksjon på europatouren denne uken i hver sin verdensdel. Mens Tonje Daffinrud (Vestfold GK), formsterke Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK) og Karoline Lund  (Losby GK) spiller Women’s NSW Open på Quenbeayan Golf Club tre timer syd for Sydney, har Espen Kofstad (Oslo GK), Kristoffer Reitan (Oslo GK) og Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) prøvd seg i Qatar Masters i Doha.

Etter andrerundene på fredag er Karoline Lund den eneste som kommer til å få lønn denne uken.

20-åringen stod også lenge i fare for å havne på feil side av cutstreken, men noen sene birdies gjorde at hun akkurat klarte å snike seg innenfor. Med runder på 75 og 70 slag ligger hun tre over par sammenlagt, ett slag innenfor cutgrensen og delt 47.-plass.

Lund har syv slag opp til topp-10 og tolv slag til lederen Valdis Thora Jonsdottir fra Island.

Dette er Lunds tredje turnering for sesongen. I de to første endte hun med en delt 46.-plass og en misset cut. Hennes beste plassering i karrieren er 14.-plassen i europatour-debuten i Oates Vic Open i fjor.

På motsatt side av cutstreken endte Marianne Skarpnord ett slag unna helgespill med runder på 76 og 70 slag.  Ytterligere et slag bak endte Tonje Daffinrud på 67.-plass med scorer på 75 og 72.

Leaderboard

I herrenes turnering i Qatar blir det ingen norske flagg å se på leaderboardet i helgen. Kristoffer Reitan endte som nummer 119 på sin 21-årsdag, fem over par og seks slag bak cuten. Enda et slag bak fulgte Kristian Krogh Johannessen, som nå har startet sin debutsesong på europatouren med åtte strake missede cuter, mens Espen Kofstad ble nummer 130 med +7.

Neste turnering for Reitan og Kofstad blir Kenya Open 14. mars. Krogh Johannessen står på sin side ikke på deltagerlisten.

Leaderboard