Olsen hadde allerede kortet halvveis ned i lomma etter forrige ukes andreplass i Sverige, men fjernet det som var igjen av tvil i denne ukens turnering på Odense Eventyr Golf i Danmark.

Stavanger-spilleren startet avslutningsrunden på andreplass, ett slag bak teten, men spilte seg opp til toppen av leaderboardet med en solid avslutningsrunde på seks under par, som løftet ham til tolv under par totalt. Dermed bar det ut i omspill mot danske Peter Launer Bæk, som dessverre trakk det lengste strået med birdie på det første omspillshullet.

Selv om Olsen måtte ta til takke med andreplass for andre uke på rad, fikk han en perfekt trøstepremie i form av en sjekk på 4720 euro. Det gjør at han har spilt inn 33 512 euro, som helt sikkert kommer til å være nok når euroene skal telles på slutten av sesongen: Det er topp 5 ved sesongslutt som sikrer Challenge Tour-opprykk for 2019, og det gjenstår nå bare fire turneringer av sesongen.

– Det var en merkelig og litt blandet følelse. Det er bittersøtt når man taper finalen, men samtidig spiller inn nok penger til at Challenge Tour-kortet sannsynligvis er i boks. Men det er er sykt deilig, sier han til Norsk Golf.

Olsen ligger på andreplass sammenlagt, 9384 euro foran sjetteplassen og med over 8000 euro mer innspilte penger enn det som var nødvendig for å bli topp-5 i fjor. Det er riktignok en minimal matematisk mulighet for å bli forbipassert, men da skal han ha en uflaks ut av en annen verden.

Olsen hadde en brutal avslutning på fjorårssesongen da han endte bare 262 euro bak femteplassen som hadde gitt opprykk til Challenge Tour.

I år har han slått kraftig tilbake med åtte topp-10-plasseringer på 18 turneringer, inkludert fire pallplasseringer og karrierens første seier i PGA Catalunya Resort Championship helt på starten av sesongen. For to uker siden fikk han også sin europatour-debut i Made in Denmark på Silkeborg Ry GC, hvor han slo til med en sterk 17.-plass.

– Å kvalifisere meg til Challenge Tour var det store målet mitt i år. Jeg var veldig bestemt på at jeg ikke skulle havne i samme situasjon denne sesongen. Det er deilig endelig å bevise for meg selv at jeg kunne klare det, sier Olsen.

Etter en sterk start på sesongen følte Olsen at spillet hans skled litt ut i sommer. Dermed bestemte han seg nylig for å ta en kort turneringspause og i stedet dra hjem til Stavanger for å trene. Det har fått spillet hans tilbake på rett spor igjen, og han står nå med sjetteplass og to andreplasser på sine tre siste Nordic League-turneringer.

– Den pausen var helt nødvendig. Den var nøkkelen til det gode spillet mitt det siste ukene. Det var også en veldig kjekk opplevelse å hevde meg såpass bra på europatouren og se hvordan spillet mitt måler seg mot spillerne på det nivået, sier Olsen.

Vi minner om at han fortsatt har mulighet til å klatre hele veien opp til europatouren i Q-school-kvalifiseringen i november. Han er direkte kvalifisert inn til andresteget.

– Jeg kan spille med mer senkede skuldre når jeg vet jeg har Challenge Tour-kortet i lomma. Målet er å komme meg til finalen og spille meg til en topp-25-plassering der, konstaterer siddisen.

Fra før av er både Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK), Eirik Tage Johansen (Stavanger GK) og Espen Kofstad (Oslo GK) garantert minst Challenge Tour-spill i 2019.