Denne uka har fire norske jenter spilt Flogas Women and Girls’ Amateur Open i Irland. Etter at cut-grensen ble trukket etter to runder, var det to nordmenn som fikk spille finalerunden på linksbanen County Louth Golf Club, i Irland, der spillerne konkurrerer om trofeet som kalles Garvey-Reddan.

– Turneringens andre dag bød på flere gode prestasjoner av våre spillere. Golf er et spill der resultatet varierer fra dag til dag; at vi forstår og aksepterer det, er viktig for det er avgjørende for hvordan vi vurderer egen prestasjon, skriver trenerteamet på Facebook etter dag to.

Før søndagens runde var det Vilde Marie Nystrøm, som lå best an av de norske, på 19.-plass, to slag foran lagvenninnen Sofie Bindner Engeseth. Men på søndag var det sistnevnte som hadde spart det beste til slutt.

Engeseth leverte en runde på 72 slag (-2), og avanserte tretten plasser på resultatlista, opp til delt 15.-plass. Nystrøm endte til slutt på 18.-plass etter en runde på 75 slag (+1). Skotske Lorna McClymont vant turneringen (-9), fire slag nummer to.

– En ting vi snaker mye om, er at hver eneste runde er en mulighet til å lære, og bli bedre. Et godt eksempel på dette er Beatrices andre runde: Etter en tung start der hun var fem over etter tre hull, fikk hun virkelig opp farta, og spilte de resterende femten hullene én under par. En runde kan starte bra, og stoppe, og vice versa, skriver trenerteamet på Facebook.

96 spillere deltok i turneringen. Pia Eide og Beatrice Riisnes var ikke blant de 51 spillerne som greide cuten.

Leaderboard