Etter en åpningsrunde på 71 slag torsdag blandet 30-åringen seg i tetstriden med en knallsterk 66-runde fredag – hennes beste runde siden september 2015. Lørdag fortsatte godspillet med fire birdies, én bogey og resten par, og 68-runden gjør at hun nå ligger helt oppe på andreplass (-8), to slag bak lederen Meghan Maclaren fra England.

– Jeg klarte å levere en god score, selv om jeg slet litt fra tee. Jeg traff bare fire fairwayer, men jeg puttet bra, og i det store og det hele er jeg godt fornøyd. Jeg holdt det enkelt, og hvis jeg havnet i trøbbel, forsøkte jeg ikke å gjøre noe spektakulært. Nå skal jeg på rangen og jobbe med driveren, så får jeg forhåpentligvis en god runde i morgen, sier Engzelius til europatourens hjemmesider.

Engzelius står med én seier tidligere i proffkarrieren. Den kom i Symetra Tours sesongfinale Tour Championship i 2014.

Da Engzelius sikret europatour-kortet i Q-School-finalen i Marokko i desember i fjor, sa hun at det føltes som en ny start i karrieren hennes.

Engzelius hadde frem til denne sesongen tilbragt hele sin proffkarriere på amerikanske Symetra Tour. De siste par sesongene hadde spillet stagnert, og i høst mistet hun også plassen i forbundets Team Norway-satsing. Så kom den etterlengtede oppturen i Q-School-finalen – og i forrige uke spilte hun omsider sin første europatour-turnering for sesongen. Det resulterte i en solid 31.-plass, best av alle de syv norske spillerne.

Nå en uke senere er hun ikke bare best av de norske spillerne, men altså nest best i hele feltet.

Og Engzelius er ikke den eneste norske spilleren som overbeviser i Australia. På én under par ligger den ferske proffen Celine Borge (Vestfold GK) og på delt 16.-plass. Ett slag bak følger hennes klubbvenninne Tonje Daffinrud på delt 20.-plass.

Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK) deler 26.-plassen på én over par, mens Caroline Martens (Oslo GK) sin score på +6 holder til delt 54.-plass.

Madelene Stavnar (Vestfold GK) og Karoline Lund (Losby GK) misset cuten på fredag.

Leaderboard